„Solidaritatea” a căutat solidaritate la Durbacă

„Solidaritatea” a căutat solidaritate la Durbacă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Voturi contra sprijin * Închiderea Combinatului „este mai mult decât previzibilă”, crede Tiber *

Liderul sindicatului „Solidaritatea” de pe platforma combinatului siderurgic, Gheorghe Tiber, însoţit de o delegaţie sindicală, a avut ieri, 10 iunie, o întâlnire cu preşedintele PC Galaţi, Eugen Durbacă.

Tiber  spune  că sindicatul a început consultări cu partidele (săptămâna trecută a avut o întâlnire cu PD-L şi PNŢ-CD). Tiber a spus şi că deputatul PC Bogdan Ciucă a pus la dispoziţia sindicaliştilor gălăţeni punctele de vedere primite, la interpelările acestuia, de la Ministerul Economiei, cel al Muncii şi de la AVAS. 

Urmează discuţii cu PSD, PNL şi PRM din Galaţi. „De unde va ieşi ajutorul, vom recunoaşte public şi vom semna [un protocol] sau ne vom angaja să ne sprijinim reciproc.”

Partide pe contra

Tiber spune că unele partide nu numai că nu i-au ajutat, dar i-au şi împiedicat în activitate. Exemplu - PNL, prin fostul ministru Păcuraru:

„După ce a înregistrat conflictul nostru de interese şi l-a reconciliat prin Direcţia de Muncă Galaţi, ne-au intentat cei din Combinat acţiune în instanţă, iar dl Păcuraru, care probabil avea anumite afaceri în Combinat – şi am auzit că avea – a binevoit să dispună radierea din registru a acelei înscrieri a conflictului nostru de interese”, ajungându-se în situaţia de a se declara greva ilegală. 

„Aş vrea să cred că PSD nu ne-a pus piedici, deşi el este autorul moral şi nu numai moral al privatizării frauduloase a Combinatului."

Tiber a avertizat: „Este o problemă foarte gravă cu această posibilitate de închidere a Combinatului, care este mai mult decât previzibilă, având în vedere cum au acţionat patronii ăştia şi cum au acţionat instituţiile statului în ultimii ani de zile. Şi mai ales ce se întâmplă chiar în aceste zile” – chiar ieri urma să se finalizeze procedura tehnică de închidere a şi ultimelor baterii de  cocsificare.

UE şi „anihilarea” concurenţei Combinatului

Liderul „Solidarităţii” se gândeşte inclusiv la iniţierea unor legi protecţioniste pentru metalurgia românească, după modelul altor state mari europene. În schimb, Tiber vede practic în UE un inamic economic, care doreşte „anihilarea” siderurgiei noastre.

„UE are un interes.  Avem  anumite informaţii, că au fost  comenzi de anumite produse pe care Combinatul le-a făcut, încă le mai poate face şi care au fost în mod arbitrar şi voit refuzate sau uşor re-direcţionate către alte combinate din Vest”, care au avut în această perioadă până la 75 la sută încărcare, în timp ce  la noi încărcarea a fost „artificial ţinută” la maxim 35 la sută, a mai spus Gheorghe Tiber.

Explicaţie foto: Durbacă şi Tiber, pe aceeaşi platformă (politică)?

Citit 1997 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.