Relaxarea – misiune imposibilă la Galaţi

Relaxarea – misiune imposibilă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căldura topise ieri toate locurile de relaxare din Galaţi. Parcurile erau goale, împrejurimile oraşului păreau părăsite, însă toate astea se întâmplau înainte ca meteorologii să anunţe că nu este exclus ca ploile şi furtuna să ne scuture din nou, după ce mercurul din termometre depăşise iar cota 35.

În fine, pentru că se anunţă o vară călduroasă, la inventarierea locurilor de relaxare de care gălăţenii s-ar putea bucura, rezultatul e şi de această dată tot cu rest.

Lacul Partidelor

Cândva un soi de punct cardinal al distracţiei de după-amiază sau de sfârşit de săptămână, Lacul Vânători pare acum părăsit. Deşi poate părea greu de crezut, zona este în acest moment îndeajuns de curată încât să poată permite o campare civilizată.

Problema este însă cu totul alta. Unul dintre motivele pentru care Lacul Partidului (aşa cum este cunoscut de majoritatea gălăţenilor) nu are atât de mulţi vizitatori pe cât ar putea primi poate fi acela că plimbatul cu barca, ori hidrobicicleta pe lac, sau scăldatul - distracţii tradiţionale aici - sunt acum interzise.

În plus, utilităţile care nu ar trebui să lipsească dintr-un asemenea loc, şi vorbim aici despre lucruri de bun simţ, cum ar fi curentul electric sau duşurile, lipsesc cu desăvârşire. Bărcile şi hidrobicicletele folosite cândva zac scorojite pe malul apei, iar cine le vede trebuie să îşi ucidă rapid nădejdea că acestea vor mai pluti vreodată.

Pontonul pe care îl cunosc toţi cei care obişnuiesc să vină la Lacul Vânători pluteşte solitar într-o rână, iar uşile căsuţelor de lemn stau ferecate şi nu se vor deschide anul acesta.

Speranţe că lucrurile s-ar putea îndrepta există, dar... Malurile bălţii sunt în plin proces de refacere, însă cei 3-4 muncitori care robotesc şi aşează dalele una lângă cealaltă nu dau semne că ar putea termina prea curând.

De la administratorul lacului, Marius Huhulea, am aflat cam care ar fi motivele pentru care nu sunt exploatate toate resursele zonei de agrement. Potrivit acestuia, căsuţele sunt închise pentru că lipseşte alimentarea cu energie electrică, hidrobicicletele au fost trase la mal pentru că ar trebui refăcute, iar scăldatul va rămâne interzis până când vor exista utilităţi complete. Motivul e şi de data asta lipsa banilor.

"După cum ştiţi, banii vin de la buget. Facem ce ne stă în putinţă când avem bani. E adevărat că sunt multe lucruri care lipsesc, însă ne bucurăm că se lucrează la refacerea malurilor, una dintre cele mai complicate probleme", ne-a spus administratorul

Aceasta fiind situaţia, celor dornici de distracţie la iarbă verde nu le rămâne decât să accepte pentru moment situaţia aşa cum e şi să se gândească la faptul că dacă locul primise titulatura de lac al partidului, pentru că aici fusese gândit un loc de distracţie exclusivist, doar pentru activiştii de frunte ai PCR, acum s-ar putea numi Lacul Partidelor, care au tot schimbat administraţie după administraţie, fără ca acest lucru să aibă vreun rezultat vizibil pentru gălăţeni. Până la noi „ordine”, relaxarea aici rămâne o misiune aproape imposibilă.

Parcuri puţine şi goale

Dacă în afara Galaţiului locurile sunt puţine şi nu tocmai atractive, nici în oraş oferta nu e tocmai bună: copaci de la Dumnezeu şi bănci de la SADP. Cele câteva parcuri erau aproape pustii ieri. Doar câţiva trecători grăbiţi şi îndrăgostiţi fugiţi de la şcoală care se înghesuiau la umbra rară a copacilor.

Punctele de maximă atracţie au fost, de departe, fântânile arteziene, transformate în locuri de înmuiat picioarele sau chiar de scăldat.

Citit 2058 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.