Vremea se schimbă radical/ Avertismentul meteorologilor

Vremea se schimbă radical/ Avertismentul meteorologilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După caniculă vin furtunile. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi, care intră în vigoare duminică seară. 

Duminică 14 iunie, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară în zonele de câmpie, iar luni 15 iunie, canicula va persista în Câmpia Română, Podişul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

„Începând cu seara zilei de duminică 14 iunie, până la sfârşitul zilei de marţi 16 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta în zonele montane şi submontane, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe spaţii mai restrânse în rest. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor avea trecător aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30...40 l/mp, cu precădere în zonele de munte. Pe arii restrânse va cădea grindină”, se arată în informarea ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul.

Cum va fi vremea la Galaţi

Din punct de vedere meteorologic, ziua de luni va fi foarte călduroasă şi instabilă. Cerul va fi în mare parte variabil, cu şanse de precipitaţii însoţite de descărcări electrice după orele prânzului, în timp ce vântul abia va adia, accentuând disconfortul.

Temperatura maximă a zilei va fi de aproximativ 34 de grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până la valoarea de 20 grade Celsius.

Presiunea atmosferică va atinge nivelul de 760 mm coloană de mercur, în timp ce umiditatea va fi de 50 la sută.

Citit 3389 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iunie 2015 14:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.