Bijuterii şi euro confiscaţi la frontieră. VEZI motivul pentru care au luat poliţiştii această decizie (FOTO)

Bijuterii şi euro confiscaţi la frontieră. VEZI motivul pentru care au luat poliţiştii această decizie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţişti de frontieră de la Oancea împreună cu inspectorii vamali au descoperit 0,687 kg de bijuterii precum şi 23.000 de euro, pe care o femeie nu le-a declarat la intrarea în ţară.

Femeia, Olesea  S., în vârstă de 31 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, era pasageră într-un microbuz marca Mercedes. „Cu ocazia controlului specific, echipa comună a descoperit, în bagajele personale ale Olesei S., 47 bijuterii din metal galben (presupus a fi aur), în greutate totală de 0,687 kg şi suma de 23.000 de euro, pe care aceasta nu le-a declarat la intrarea în ţară conform legii”, ne-a declarat Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Femeia le-a spus oamenilor legii că bijuteriile (brăţări, cercei, inele etc.) aparţin unor membri ai familiei sale şi intenţiona să le transporte din Republica Moldova la Bruxelles, unde aceştia îşi au domiciliul. Totodată, persoana în cauză a mai declarat că nu ştia că trebuie să declare, la intrarea în ţară, atât bijuteriile, cât şi banii.

Conform prevederilor legale, 13.000 de euro şi bijuteriile au fost reţinute în vederea confiscării, iar femeii i s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă. Totodată, pasagera a primit şi o amendă de 3.000 de lei.

Citit 1913 ori Ultima modificare Luni, 15 Iunie 2015 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.