Şoferi, înarmaţi-vă cu apă şi răbdare! LUCRĂRILE LA DIG riscă să paralizeze traficul pe DN 25

Şoferi, înarmaţi-vă cu apă şi răbdare! LUCRĂRILE LA DIG riscă să paralizeze traficul pe DN 25
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Timp de şase ore, traficul pe rutele Galaţi - Brăila şi Galaţi - Tecuci se va desfăşura, parţial, pe un singur sens


Lucrările necesare refacerii porţiunii de cale ferată şi de drum de la intrarea pe digul Galaţi - Brăila au şanse mari să dea peste cap traficul rutier în judeţul Galaţi. Planul autorităţilor de a devia circulaţia pe la Şendreni - Baldovineşti pare să fi ţinut prea puţin cont de faptul că pe podul de la Şendreni, înainte de intersecţia DN 25 şi DN 2B (drumul vechi spre Brăila, care astăzi va prelua tot traficul rutier dintre cele două municipii), se lucrează, unul dintre sensuri fiind închis, pe o distanţă destul de mare.

Astfel, traficul în zona unde se reabilitează podul este oricum, de ceva vreme, restricţionat de un singur fir, fapt care face ca, la intrarea în Şendreni, circulaţia să fie îngreunată. Asta presupunea, în zilele „obişnuite”, ca şoferii care veneau pe ambele sensuri să aştepte la coadă, odată ajunşi pe pod, circa 5 minute. Astăzi, 23 iulie, când pe la Şendreni vor trece şi toate maşinile care vin sau merg spre Brăila, dar şi cele care vin dinspre Tecuci sau merg în acea direcţie, traficul va fi, cu siguranţă, de coşmar. La asta se va adăuga şi faptul că DN 2B este drum cu prioritate la intersecţia cu drumul de Tecuci, ceea ce va face că şoferii care vin pe DN 25, spre Galaţi, să aibă surpriza de a sta la cozi interminabile.

Poliţia se aşteaptă la acest lucru, dar nu prea are ce să facă, atâta vreme cât alternativă nu există. „Noi avem pregătite echipaje de poliţie rutieră care să fluidizeze traficul şi vom avea şi sprijinul Poliţiei Locale. Va fi greu pentru şoferi, dar trebuie făcut acest efort”, ne-a explicat, miercuri, cms. şef Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Joi, 23 iulie, la Galaţi sunt anunţate temperaturi de  35 de grade Celsius la umbră, aspect care va dubla suferinţa celor care, de nevoie, se vor afla în trafic pe rutele amintite în intervalul orar 10,00 - 16,00. Şoferilor li se recomandă răbdare şi să urmeze instrucţiunile agenţilor, pentru a nu crea probleme şi mai mari în trafic.

Romportmet, ultima staţie

De suferit astăzi din cauza lucrărilor de la capătul digului nu vor avea doar şoferii, ci şi gălăţenii care locuiesc în cartierul "Dimitrie Cantemir". Pe durata operaţiunilor de reabilitare a şoselei şi a căii ferate, accesul mijloacelor de transport în comun în interiorul cartierului va fi imposibil, astfel că autobuzele vor face ultima staţie şi, respectiv, vor pleca de la Romportmet.

Foto Marius Negri

Citit 6939 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2015 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.