Asociaţiile, în audienţă la Calorgal

Asociaţiile, în audienţă la Calorgal
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După o rundă de discuţii cu reprezentanţii Calorgal, Asociaţia de proprietari nr. 308, din Ţiglina III, a semnat contractul cu noul distribuitor de apă caldă şi căldură al Galaţiului. Nu pentru că societatea de termoficare a oraşului ar fi răspuns pozitiv la doleanţele membrilor asociaţiei şi la numeroasele nereguli semnalate cu privire la prevederile contractuale, ci pentru că locatarii, care nu deţin boilere sau centrale, se săturaseră să încălzească apa la aragaz. Virgil Neagu, vicepreşedintele Asociaţiei nr. 308, ne-a spus că, cu excepţia convenţiilor individuale de plată, pe care Calorgal urmează să le încheie cu proprietarii de apartamente, niciuna dintre doleanţele membrilor asociaţiei nu vor putea fi îndeplinite.

„Nici cu datornicii nu au rezolvat nimic şi nu am rezolvat nimic… Ne-au dat drumul la apă şi de ea beneficiază, în continuare, şi cei care nu plătesc. Cei de bună credinţă vor plăti mai departe, iar ceilalţi vor profita de serviciu şi nu vor face plăţi. Convenţiile trebuiau încheiate din timp, nu acum. Cu recircularea apei, la fel, nu am rezolvat nimic. Nu se poate face nimic. Recircularea apei se face în punctele termice din cartiere, dar este tăiată de la subsolul blocului de oamenii Apaterm. Asta, pentru a consuma apă rece pe care o plătim la preţ de apă caldă, cât aşteptăm să se încălzească în instalaţie. Eu am boiler, dar cei care nu au ştiu foarte bine despre ce vorbesc”, ne-a spus Virgil Neagu.

Aproape zilnic, asociaţiile de proprietari bat la uşa noului distribuitor de apă caldă şi căldură, existând şi zile în care au loc şi patru astfel de întâlniri.

Citit 2361 ori Ultima modificare Miercuri, 05 August 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.