Cazul bărbatului împuşcat la Vădeni - O posibilă tentativă de fraudă trece neobservată

Cazul bărbatului împuşcat la Vădeni - O posibilă tentativă de fraudă trece neobservată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cazul bărbatului împuşcat săptămâna trecută la Vădeni de Ion Andrei, vicepreşedintele AJVPS Galaţi şi director al Serviciului de Emigrări, este încă anchetat de procurorii gălăţeni. Ceea ce nu anchetează însă procurorii este modul în care bărbatul a fost declarat mort în urma unui infarct.

La faţa locului a ajuns o ambulanţă de la Bereşti, adică asistenta Anişoara Crăciun şi şoferul. Se pare că asistenta i-a ridicat bărbatului cămaşa până la piept, dar nu a observat că victima avea o plagă împuşcată. A pus diagnosticul de infarct, considerând că bărbatul s-a speriat de împuşcăturile celor de pe lac. Mai departe, constatările asistentei au fost aduse la cunoştinţa medicului de familie din Cavadineşti, Carmen Buleandră. Doctoriţa şi-a pus parafa pe certificatul constatator al decesului, fără a examina victima, aşa cum impune legea.

Nu ştiu, nu cunosc!

Am mers la Serviciul de Ambulanţă din Bereşti pentru a sta de vorbă cu asistenta Anişoara Crăciun, în speranţa că ne va clarifica incidentul produs la Vădeni. Aici însă ne-a întâmpinat un şofer, coleg de-al femeii, care nu ne-a putut spune nici măcar când va mai fi de tură asistenta. „Nu ştiu când lucrează. Eu nu am lucrat niciodată pe tură cu ea, aşa că nu vă pot da numărul ei de telefon. Ştiu doar că este din Târgu Bujor”, ne-a spus bărbatul.

Am încercat să obţinem măcar numărul de telefon fix de la Serviciul de Ambulanţă Bereşti, dar am aflat că acolo se lucrează doar cu telefoanele personale. „Noi ţinem legătura prin telefoanele mobile personale. Asistenta este când cu mine pe tură, când cu ceilalţi colegi. Nu ştiu ce să vă spun şi cum să luaţi legătura cu dumneaei”, a conchis şoferul.

Adică, ba a lucrat, ba n-a lucrat cu ea pe tură. Parcă, până la urmă, ne-ar fi spus că nici măcar nu o cunoaşte.

"Nu dau declaraţii!"

Cum nu am reuşit să stăm de vorbă cu asistenta, ne-am continuat drumul spre Cavadineşti, în speranţa că medicul Carmen Buleandră ne va explica modul în care a pus parafa pe certificatul constatator al decesului fără să examineze victima. La Cavadineşti, însă, am aflat că doctoriţa are program la cabinetul din Vlădeşti. Ne-am continuat drumul şi am avut marele noroc să o găsim pe Carmen Buleandră la post. Am aşteptat să plece singurul pacient care era pe holul dispensarului şi am încercat să stăm de vorbă cu femeia. „Am foarte multă treabă. (n.r. - nici un pacient nu aştepta pe holul dispensarului). Nu am nimic de declarat. Nu dau nici un interviu. Pe acest subiect nu discut cu nimeni. Vă mulţumesc”, au fost singurele cuvinte pe care le-a spus în apărarea sa Carmen Buleandră.

Mai pe scurt, femeia nu a vrut să facă nicio declaraţie în legătură cu o posibilă tentativă de fraudă. Nimic care să explice de ce a procedat în maniera în care a făcut-o şi ce a împins-o să încalce legea.

Parchetul continuă cercetările cu privire la omorul din culpă săvârşit de Andrei Ion. Rămâne de văzut dacă cineva, în speţă Colegiul Medicilor, se va autosesiza cu privire la modul în care medicul Carmen Buleandră şi-a făcut meseria.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat

Contactat telefonic, doctorul Aurel Nechita, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în legătură cu cele întâmplate la Cavadineşti. „Am citit în presă şi am aflat ce s-a întâmplat. Nu ştiam însă despre ce medic este vorba. Oricum, Comisia de Disciplină din cadrul Colegiului va cerceta cazul. Într-o săptămână sau două sper să avem şi un răspuns”, ne-a explicat doctorul Nechita.

 

Citit 2925 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2012 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.