Norma de hrană a poliţiştilor şi militarilor, tăiată din nou

Norma de hrană a poliţiştilor şi militarilor, tăiată din nou
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La începutul lunii iulie, angajaţii din Poliţie şi din Armată au fost anunţaţi că, în loc de 24 de lei, norma lor de hrană a crescut la 27 de lei. Astfel, în ziua de salariu au primit cu 90 de lei în plus.

După numai două săptămâni, oficialii s-au răzgândit. Au analizat evoluţia preţurilor alimentelor şi au ajuns la concluzia că reducerea TVA la alimente se reflectă şi asupra normei de hrană. Astfel, în loc de 27 de lei, poliţiştii şi militarii vor primi 25 de lei.

Mai mult, ei vor trebui să returneze 60 de lei din cei 90 primiţi în plus la salariul din luna precedentă.

Sindicaliştii care îi reprezintă pe poliţişti spun că cei 60 de lei care trebuie returnaţi nu reprezintă o sumă prea mare, mai ales că angajaţii MAI au primit anul acesta măriri de salarii pentru orele lucrate noaptea. În schimb, sindicaliştii din Armată sunt nemulţumiţi că trebuie să dea bani înapoi, mai ales că salariile nu le-au mai fost majorate de multă vreme, relatează Digi24.  

Citit 3467 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2015 14:53

7 comentarii

 • postat de un cetatean platitor de taxe
  Vineri, 14 August 2015 11:08
  109.255.109.***
  Sa ne intelegem si sa nu amestecam marfa cu ambalajul ... tot respectul pentru cei din armata , ofiteri si subofiteri , care raspund prezent ori de cite ori tara este intr-o situatie speciala , deasemeni politistii adevarati care au facut scoala pina sa ajunga in politie , academie , scoli de subofiteri si altele ... dar sa nu ii includem pe cei din politia locala care nu au nimic in comun cu cei mentionati mai sus . Politia locala este formata in majoritate de retardati , care nu si-au mai gasit locul prin alte parti si s-au facut ,,politisti,, . Cum era acum vreo 30 de ani cu IJGCL-ul , care era format in majoritate din astfel de oameni care nu mai aveau loc prin alte parti.Politistii locali , niste puturosi , care se plimba cit e ziua de lunga , doi cite doi , se mai agata de cite o babuta care vinde zarzavat sau tin rindul cind se inghesuie aia la ajutoarele sociale , mai scriu cite o amenda cind vad o masina pe spatiul verde , care este uscat , si pe aia o lipesc pe usa , ca nu au curaj sa sune sa o inmineze personal si altele de astea ... asa ca pentru acestia , minimul pe economie este mai mult decit suficient .
  1
  2
  Raportează
 • postat de Militaru
  Joi, 13 August 2015 23:24
  89.137.224.***
  Ion Patraulea mars de aici !!! dupa tine armata este formata numai din soldatii cu 8 clase ? ? ? dupa cele spuse de tine soldatii fac totul in armata romana dar oare ce fac subofiterii si ofiterii ??? la asta nu te-ai gandit ,sunt tare curios care este ocupatia ta si ce studii ai
  3
  3
  Raportează
 • postat de Ion Patraulea
  Joi, 13 August 2015 20:47
  46.108.95.***
  Avand in vedere ca una din cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca un soldat este aceea de a avea minim 10 clase (inainte cu ceva ani chiar si 8 clase) pretentiile salariale sunt relativ mari. Un soldat abia incadrat castiga 1500-1600 RON. Pe langa acest salariu se mai ofera 50 % din salariu brut pentru chirie sau decontare transport in acelasi procent. (undeva la 400 RON pe luna).
  Nu zice nimeni.. armata este importanta dar trebuie mentinut un oarecare echilibru intre angajatii statului. (soldat vs jandarm vs politist vs functionar).
  In general mare majoritate a timpului a unui soldat in armata o reprezinta:
  -paza (adica paznic, in tura).
  -pierderea timpului in diverse moduri (la 8 ore)
  -o aplicatie cam odata pe an iar ca durata este de aprox 2 saptamni,
  -eventual cate o tragere cam pe la 6 luni.
  -cam 50% nu au "hobyuri" toloretate de o societate moderna europeana.
  Ca si o oncluzie finala... Se doreste marirea salariilor in armata TEORETIC pentru a "sluji" tara dar singurul interes este acela de a avea "bani mai multi".
  Chiar daca s-ar dori de catre un soldat sa-si apere tara adica "patriotism" tehnica si dotare Armatei Romane este la pamant la nivelul anilor '60. N-ar fi o problema chiar mare nivelul anilor '60 bine ca este si tehnica aceea dar 60% este inoperabila...
  5
  7
  Raportează
 • postat de luke
  Joi, 13 August 2015 19:56
  89.137.225.***
  BAD BOYS,BAD BOYS
  WATCHA GONNA DOO
  WATCHA GONNA DO WHEN THEY COME FOR YOU:)
  CURCANII AU NEVOIE DE MANCARE:))....FEED THEM:)))
  2
  5
  Raportează
 • postat de Lex et Ordo
  Joi, 13 August 2015 18:01
  89.122.188.***
  Domnilor din redacţie, Armata şi tot ce înseamnă militari NU AU SINDICAT. Este o bătaie de joc ceea ce au făcut cei din guvern cu noi. Ne-au spus că ne i-au înapoi banii deoarece s-a micşorat TVA-ul. Dar când au mărit TVA-ul s-au gândit să ne mărească şi nouă? Nu! Cum credeţi că au avut bani să mărească cu 70% salariile celor din Guvern şi Administraţia Prezidenţială? Foarte simplu. Taie de la Interne şi Armată că ei sunt supuşi unor reguli stricte şi nu prea pot ridica capul de jos şi dă la ceilalţi. Gata, am rezolvat problema. Sunt mulţi care consideră că tot ce înseamnă Sistemul Naţional de Apărare şi Siguranţă Naţională este plătit din banii lor şi că ei, contribuabilii îşi permit să ne terfelească cum vor, doar suntem "plătiţi din banii lor", din taxele şi impozitele lor. Şi noi domnilor plătim taxe şi impozite. Vreau să-l văd odată pe acela care a dat personal salariul unui militar, poliţist, pompier, jandarm, etc şi atunci o să-l invit în casa mea să îi dau din mâncarea mea şi a copiilor mei, să-i dau hainele mele că deh, doar sunt cumpărate din banii lui. Sau poate vrea să-l spăl şi pe spate că este stăpânul, nu?! Stimabililor, nu doresc absolut deloc să creez polemici dar spun ceea ce simt toţi cei care poartă haina statului, toţi cei care s-au săturat să audă mereu placă "sunteţi plătiţi din baii mei". Ca peste tot şi în sistemul nostru sunt lepre care sunt imediat înlăturate, dar vă rog să ţineţi mine că generaţia tânără este diferită. Este uşor să critici fără să fi stat printre noi măcar 1 lună ca să îţi poţi forma o părere despre cum muncesc aceşti oameni, despre cum acoperă unele cheltuieli cu logistica din salariile lor, despre cum îţi trebuie aprobarea şefului ca să poţi pleca şi tu cu familia undeva, în afara localităţii de domiciliu, despre cum pentru tine nu există sărbători că trebuiesă stai la serviciu. Mai sunt multe privaţiuni la care suntem supuşi dar nu este locul să le discutăm, totuşi, cei interesaţi sau criticii pot consulta statutul cadrelor militare sau legea poliţiştilor. Apropo, ştiţi dumneavoastră că speranţa de viaţă a unui militar sau poliţist este de 67 ani? Rar sunt cei care trec de această vţrstă. De ce? Vă spun eu. Nopţi nedormite, stat în frig şi ploaie, stresul la locul de muncă şi exemplele pot continua. Vă rog să vă mai gândiţi când faceţi afirmaţii defeimătoare la adresa noastră. Poate cândva, veţi avea nevoie de noi. Nu se ştie ce îţi rezervă viitorul! Dacă credeţi că era aşa de bine în sistemul nostru, de ce nu aţiales această meserie? Erau grele examenele de admitere? Am deviat de la subiect dar am spus oful meu şi al colegilor mei. Oare vom trăi şi noi,cândva într-o ţară unde există respect şi onoare, fără politicieni corupţi care pun înainte de orice interesul personal şi de partid?
  7
  12
  Raportează
 • postat de Sindicalistul
  Joi, 13 August 2015 17:15
  79.116.103.***
  Cei care reprezinta pe sindicalistii din politie se multumesc sa spuna ca 60 lei nu e o suma mare....dar de ce sa lupte ei pt drepturile politistilor, ca doar nu din cotizatiile nembrilor sunt platiti! Ei castia bani, participand pe la toate televiziunile, la emisiuni pe dezbateri politice, can-can, si alte cele,numai despre drepturile celor pe care-i reprezinta(chipurile), nu discuta....
  Se bat cu pumnul in piept ca fac si dreg, in fapt sunt niste vrajitori care nu fac nimic. Iacs!
  4
  6
  Raportează
 • postat de MAI SUNT BANI DIN IMPOZITELE CONTRIBUABILILOR DE DAT LA POLITISTII DE CARTON?
  Joi, 13 August 2015 16:19
  78.96.253.***
  720 lei/luna, spor de hrana,bani peste salariu, pentru politistii de carton,aia care ziua motaiesc prin parcuri,iar nopatea prin masinile de serviciu, este putin? Dar aici este vorba de politia nationala si de militari, cu totul altfel de profesionisti, iar Primaria Galati ii ingrasa pe semianalfabetii astia care nu au fost in stare sa destructureze o sleahta de tigani beti, care le-a mai tras-o si la moaca de i-au bagat in spital.Ba unul din aia chemati la fata locului, dupa cum spuneau cei care au fost de fata, cica se scapase in pantaloni, de-i curgea ceva livid in pantofi, si-i daduse lacrimile de frica.

  Bine ca Primaria are bani de la impozitele fraierilor, platind o sleahta de incompetenti carora nu le fac niciun serviciu.Autoritatile, dupa cum se aude pe la Prefectura, se pregatesc cu forta impotriva eventualelor nemultumiri ale populatie privind bataia de joc a lui Ponta care a adus saracia populatiei la cote maxime.

  In mare masura pentru aceste motive tine asemenea forte la nivel local, sa inabuse nemultunirile oamenilor, si eventual sa-l apere pe primar, sa nu fie spanzurat de balconul Primariei, mai ales la iarna cand o sa lase tot orasul in frig si fara apa calda.

  Dar,de ce le ste frica, nu vor scapa!
  4
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.