„Sunt aiurită şi se ia!”

„Sunt aiurită şi se ia!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Luni, carte + ziar *

Publicat în peste zece ţări, „Sunt aiurită şi se ia!” a câştigat Romantic Times Book Reviews Award, fiind desemnat cel mai bun roman chick lit al anului 2006.

Eroina cărţii, Heaven, frumoasă, haioasă şi cu capul în nori, lucrează la o firmă de PR din New York, iar singura ei grija este să se căsătorească. Însă viaţa ei, cu profesie şi gânduri de măritiş cu tot, este dată peste cap. Ajunge chelneriţă într-un restaurant de fiţe şi în blocul ei se mută un tip la fel de zăpăcit că ea, Brady Gilbert. Între Heaven şi acest bărbat cu farmece de Hugh Grant începe un joc de-a şoarecele şi pisica, condimentat cu umor şi tensiune.

Invitate să prezinte romanul - la lansarea bucureşteană - au fost vedetele de televiziune Dan Capatos şi Cristina Cioran. „Este o carte pe care am citit-o cu sufletul la gură. Are un umor fantastic, imposibil să nu va placă”, a spus Capatos.

După ce a citit, pentru public, primul capitol al romanului chick-lit, Cioran s-a declarat o fană a volumului scris de Crane. „Într-o lume atât de dementă precum cea pe care o trăim, nu ai cum să fii altfel decât aiurită. Cartea merită citită pentru că mulţi dintre noi ne putem regăsi în ea”, a adăugat actriţă.

Caprice Crane s-a născut în Oraşul Viselor, Hollywood. Cu o mamă actriţă şi un tată moderator de talk-show-uri, distins cu un premiu Grammy pentru interviuri făcute cu vedete ca Bob Dylan, Malcolm X şi alţii, Caprice şi-a dorit o carieră în televiziune. A studiat cinematografia la New York University, pentru a lucra apoi ca scenaristă şi realizatoare de emisiuni la MTV. A făcut muzică de film, şi-a deschis o casă de discuri, însă nici asta nu i-a fost de ajuns, astfel că a început să scrie.

Primul ei roman, „Sunt aiurită şi se ia!” („Stupid and Contagious” -- titlul reproduce un vers al hitului Smells Like Teen Spirit, al formaţiei Nirvana) apare în 2006 şi cucereşte instantaneu şi definitiv publicul. Nici nu este de mirare că faimoasa Courtney Love, văduva lui Kurt Cobain, a furat un exemplar al cărţii dintr-o librărie!

„Sunt aiurită şi se ia” a apărut în limba română în 2007, la editura Humanitas, şi se găseşte pe rafturile librăriilor la preţul de 28 lei. Împreună cu „Viaţa liberă”, însă, cartea poate fi achiziţionată la cel mai nostim preţ de criză: 8 lei!

Citit 2510 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.