ALEGERI pentru ŞEFIA dentiştilor gălăţeni

ALEGERI pentru ŞEFIA dentiştilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Medicii dentişti din judeţul Galaţi se pregătesc pentru alegerea unui nou om la conducerea filialei locale a Colegiului Medicilor Dentişti. Potrivit calendarului electoral pentru alegerea organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Dentişti din România de la nivel local şi naţional pentru mandatul 2015-2019, în perioada 28 septembrie - 2 octombrie vor fi constituite comisiile electorale ale colegiilor teritoriale şi comisiei electorale centrale. Apoi, în perioada 6 - 8 octombrie, se vor depune candidaturile pentru funcţiile eligibile din cadrul Consiliului Colegiului Teritorial, Adunării Generale Naţionale şi, acolo unde este cazul, Comisiei de Cenzori. Pe 17 octombrie, medicii vor fi chemaţi la urne, când se va organiza turul I de alegeri. Pe 24 octombrie, se va desfăşura, acolo unde este cazul, turul II de alegeri.

Calendarul electoral al Colegiului Medicilor Dentişti, publicat în Monitorul Oficial, este următorul: depunerea candidaturilor pentru funcţiile eligibile din cadrul consiliului colegiului teritorial, Adunării generale naţionale şi, acolo unde este cazul, al comisiei de cenzori: 6-8.10.2015; depunerea contestaţiilor: 9.10.2015; publicarea listelor finale cu candidaturile depuse: 13.10.2015; desfăşurarea turului I de alegeri: 17.10.2015; desfăşurarea, acolo unde este cazul, a turului II de alegeri: 24.10.2015; depunerea candidaturilor pentru funcţiile din biroul consiliului: 27-28.10.2015; desfăşurarea alegerilor pentru funcţiile din biroul consiliului şi desemnarea reprezentantului în Consiliul naţional pe 28 octombrie a.c.

Actualul preşedinte nu va mai candida

Colegiul Medicilor Dentişti din Galaţi a fost înfiinţat în urmă cu zece ani. În primii doi ani de activitate, medicul Doina Ciocănaru a deţinut funcţia de vicepreşedinte. În ultimii opt ani, acelaşi medic s-a aflat la conducerea organizaţiei profesionale gălăţene a medicilor dentişti. "Pe parcursul celor două mandate pe care le-am avut consider că am reuşit să duc la îndeplinire scopurile pe care le-am stabilit la început. Nu voi mai candida însă şi pentru alegerile din această toamnă, chiar dacă legislaţia mi-ar permite să fac acest lucru, deoarece doresc să predau ştafeta noii generaţii de medici dentişti", a spus Doina Ciocănaru.

În judeţul Galaţi profesează în prezent 322 de medici dentişti, potrivit informaţiilor prezentate de Colegiul Medicilor Dentişti din România. Marea majoritate a acestora îşi desfăşoară activitatea în cabinete private, mai puţin de o treime având contracte încheiate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi, în vederea decontării tratamentelor oferite.

Citit 2420 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.