MEDICAMENT REVOLUŢIONAR împotriva cancerului de piele, AUTORIZAT de Comisia Europeană

MEDICAMENT REVOLUŢIONAR împotriva cancerului de piele, AUTORIZAT de Comisia Europeană
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia Europeană a autorizat fabricarea şi comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o formă de cancer de piele, informează actusante.net.

Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis şi este destinat adulţilor care suferă de acest tip de cancer şi nu pot fi supuşi intervenţiei chirurgicale sau radioterapiei.

Carcinomul bazocelular cutanat reprezintă 80 la sută dintre cazurile de cancer de piele care nu au legătură cu melanoamele. Numărul persoanelor afectate de acest tip de cancer este în creştere, ca urmare a îmbătrânirii populaţiei, precum şi a expunerii excesive la radiaţii ultraviolete. Deşi acest tip de cancer ajunge foarte rar la un stadiu avansat, şansele de vindecare au fost până în prezent foarte limitate.

Odomzo a fost deja autorizat în mai multe ţări, printre care Statele Unite ale Americii, Australia şi Elveţia. Pe viitor, va putea fi comercializat şi în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, în Norvegia, Liechtenstein şi Islanda.        

CITEŞTE ŞI: Peste 1.000 de gălăţeni suferă de O BOALĂ GRAVĂ, adesea ignorată

Citit 1450 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2015 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.