Peste 4.000 de gălăţeni deţin cel puţin o armă! Moft sau necesitate?

Peste 4.000 de gălăţeni deţin cel puţin o armă! Moft sau necesitate?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 200 de gălăţeni au obţinut autorizaţie de armă anul trecut


Deţinerea şi portul unei arme, letale sau nu, nu mai este un lucru neobişnuit în judeţul Galaţi, nu mai puţin de 4.887 de puşti şi pistoale fiind înregistrate oficial în statisticile poliţiei, la finele anului trecut.

Majoritatea covârşitoare a armamentului se află în posesia persoanelor fizice, nu mai puţin de 4.355 de dispozitive destinate autoapărării sau vânătorii fiind deţinute cu titlu legal de gălăţeni.

La sfârşitul lui 2013, erau înregistraţi 4.153 de deţinători, ceea ce înseamnă că numărul posesorilor a crescut cu 200. Potrivit poliţiştilor, activitatea de autorizare a fost în cursul anului 2014 în scădere faţă de anii anteriori, ceea ce este apreciat ca fiind un lucru pozitiv, în sensul că nu oricine mai ajunge să deţină o puşcă sau un pistol.

Pe primul loc la neglijenţă

Dorinţa de a avea cu orice preţ o armă, necunoaşterea legii sau, pur şi simplu, nepăsarea sunt factori care au făcut ca numărul infractorilor din rândul posesorilor de armament să fie invers proporţional cu "zgârcenia" poliţiştilor în a elibera autorizaţii.

Contrabandiştii care au adus ilegal arme în ţară şi nu le-au declarat, posesorii de arme care nu şi-au prelungit autorizaţiile în termenul legal sau cei care le-au utilizat fără drept au făcut ca numărul dosarelor penale la regimul armelor şi muniţiilor să se ridice la 467, cifră care situează Galaţiul pe primul loc pe ţară la numărul de infracţiuni, în condiţiile în care media naţională este de 192,77.


CITEŞTE ŞI: RECORD nedorit bătut de un posesor de ARMĂ din judeţul Galaţi

Citit 1706 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2015 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.