Un orfan instituţionalizat la Beclean s-a înecat în Someşul Mare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un băiat în vârstă de 17 ani, din judeţul Mureş, instituţionalizat într-un centru de ocrotire socială din Beclean, s-a înecat duminică, în Someşul Mare, unde s-a dus la scăldat împreună cu colegi de-ai săi, corpul adolescentului fiind căutat de zeci de pompieri, transmite corespondentul NewsIn.

Doi colegi ai băiatului, elev la o şcoală din Bistriţa, au văzut, în jurul orei 17.00 cum acesta se scufunda în râu, dar nu l-au putut ajuta să iasă la suprafaţă, potrivit coordonatorului Centrului de servicii sociale Beclean, Titus Bilegan.

Potrivit acestuia, copiii au avut permisiunea lui să meargă la scăldat, fiind o zi foarte călduroasă şi fiind însoţiţi de educatori.

"Nu e prima oară când merg, dar azi s-a petrecut tragedia. M-au anunţat că nu-l mai găsesc şi am venit de urgenţă aici. Doi băieţi au declarat că l-au văzut cum se îneca. Am chemat pompierii şi acum îl caută”, a spus Bilegan.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, căreia îi este subordonat Centrul din Beclean, a fost anunţată despre incident. Instituţia ar putea lua măsuri punitive împotriva educatorilor care însoţeau grupul.

De la centrul din Beclean s-au mai înecat şi alţi copii în Someşul Mare, râu care trece prin apropiere, însă cu mulţi ani în urmă. La ora transmiterii acestei ştiri, elevul era căutat în continuare de pompieri.

Citit 626 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.