Un nou EXERCIŢIU MILITAR în Poligonul Smârdan

Un nou EXERCIŢIU MILITAR în Poligonul Smârdan
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un nou exerciţiu militar va avea loc joi, 17 septembrie, în Poligonul Smârdan. Acţiunea, care va începe la ora 15,30, face parte din cadrul exerciţiului inter-instituţional de nivel strategic HISTRIA 15, care are ca perioadă de desfăşurare perioada 15 - 18 septembrie în opt poligoane din ţară.

Exerciţiul, condus de Ministerul Apărării Naţionale, prin Statul Major General, are ca scop antrenarea structurilor de conducere şi execuţie la nivel naţional pentru planificarea şi executarea unei game diversificate de misiuni. HISTRIA 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi în corelaţie cu prevederile Cartei ONU şi articolelor 3, 4 şi 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord.

Conform acestui scenariu, România va răspunde gradual riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii şi integrităţii teritoriale. Măsurile de răspuns la criză şi apărarea naţională se vor adopta în condiţiile implicării NATO şi UE.

Citit 1686 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2015 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.