O maşină cu numere de Galaţi a fost INCENDIATĂ în Italia. DETALII despre acest ATAC XENOFOB

O maşină cu numere de Galaţi a fost INCENDIATĂ în Italia. DETALII despre acest ATAC XENOFOB
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un atac soldat cu incendierea a trei autoturisme a avut loc într-un cartier din Roma în care locuiesc mulţi români, în noaptea de vineri spre sâmbătă, respectiv 18 spre 19 septembrie.

Acţiunea distructivă din capitala Italiei a fost îndreptată împotriva a trei maşini, două cu numere de Satu Mare şi una înmatriculată în Galaţi, parcate pe două străzi apropiate. Atacatorii au vizat şi o dubiţă, tot cu numere de Galaţi, căreia ar fi încercat să i dea foc, dar nu au reuşit.

Potrivit anchetatorilor italieni, modul de operare este asemănător în cazul tuturor maşinilor. Capotele vehiculelor au fost stropite cu lichid inflamabil, iar mai apoi incendiate, astfel încât să pară că focul a pornit de la un scurtcircuit.

Atacul de săptămâna trecută vine la scurt timp după ce, la finele lunii august, alte patru maşini cu numere româneşti au fost distruse într-un mod similar. În noaptea de 26 spre 27 august, pompierii italieni au avut de lichidat incendii izbucnite la BMW, un Golf, un Rav 4 şi un Ford Escort, toate parcare în cartierul Borghesiana din Roma, o zonă intens populată de români.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Citit 2650 ori Ultima modificare Luni, 21 Septembrie 2015 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.