Un comisar şef de la IPJ Mehedinţi a fost arestat pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un comisar şef din cadrul IPJ Mehedinţi, Serviciul Cercetări Penale, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru trafic de influenţă şi luare de mită, fiind prins în flagrant în timp ce primea suma de 400 euro de la o persoană, căreia i-a promis soluţionarea favorabilă a unui dosar penal.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, ambele infracţiuni de care este acuzat comisarul şef Constantin Ciobanu au fost comise în formă continuată. Cazul are la bază o sesizare a Direcţiei Generale Anticorupţie la DNA, ca urmare a unui denunţ formulat de către un cetăţean din Drobeta Turnu Severin.

Conform sesizării în luna ianuarie 2009, comisarul sef de poliţie  din cadrul IPJ Mehedinţi – Serviciul Cercetări Penale, i-a pretins şi apoi a primit mai multe piese auto în valoare totală de 1.220 lei pentru a propune o soluţie favorabilă în dosarul în care denunţătorul era cercetat sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la regimul circulaţiei.

De asemenea, în luna martie 2009, denunţătorul a vândut un autoturism care avea autorizaţia provizorie de circulaţie şi numerele expirate, ulterior cumpărătorul fiind depistat de lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Mehedinţi conducând autoturismul pe drumurile publice. Astfel, i s-au întocmit acte premergătoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals.

În luna mai 2009, denunţătorul a fost contactat telefonic de Constantin Ciobanu care i-a transmis că, în prezent, are în lucru un alt dosar penal în care trebuie să procedeze la audierea sa, în legătură cu împrejurările în care a fost vândut autoturismul mai sus menţionat.

Cu ocazia audierilor, Ciobanu l-a asigurat  pe denunţător că "va face demersurile necesare" pentru ca acest dosar penal să nu ajungă la acelaşi procuror care, în primul dosar penal, a dispus o soluţie de trimitere în judecată, fapt ce i-ar putea "afecta", în prezent, situatia sa juridica.

În aceste condiţii, comisarul şef i-a pretins denunţătorului iniţial suma de 500 euro, iar apoi suma de 400 euro, asigurându-l că "i-a rezolvat problema dosarului". Mai mult comisarul şef i-a dat de înţeles că  poate interveni pe lângă funcţionarii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin în vederea dispunerii unei soluţii favorabile.

La data de 22 iunie, procurorul din cadrul DNA, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie a organizat flagrantul, în timpul căruia poliţistul a fost prins primind suma de 400 euro de la denunţător.

Reţinut iniţial pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, inculpatul a fost prezentat astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind eliberat mandat pe 29 de zile.

Constantin Ciobanu are 49 de ani. În urmă cu aproximativ un an, ofiţerul a fost transferat de la Poliţia Strehaia (unde a lucrat iniţial la ordine publică, apoi la biroul economic) la Serviciul de Cercetări Penale din cadrul IPJ Mehedinţi.

IPJ Mehedinţi a anunţat, miercuri, prin purtătorul de cuvânt Nicolae Lohon, că ofiţerul Ciobanu lipseşte nemotivat de la serviciu, motiv pentru care i se va reţine din salariu. „Am încercat să-l contactăm telefonic, dar nu răspunde. Pentru că absentează nemotivat, i se va recalcula salariul, adică i se va reţine din bani”, a precizat inspectorul Nicolae Lohon.

Şeful IPJ Mehedinţi, comisarul şef Stelică Zanfiroiu, susţine că nu cunoaşte nimic despre arestarea subalternului său. „Oficial, nu ştiu nimic. Ştiu că a fost la Strehaia cu un dosar şi are telefonul închis. L-am sunat şi nu răspunde deloc. Dacă ar fi adevărat ce spuneţi nu-mi vine să cred, el a avut o conduită morală ireproşabilă de-a lungul carierei de poliţist, fără niciun fel de abateri”, a declarat inspectorul şef al IPJ Mehedinţi.

Citit 1946 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.