UPDATE/ Patronul companiei care a câştigat implementarea „UNDEI VERZI” la Galaţi, REŢINUT de DNA. Este suspectat de fapte de CORUPŢIE

UPDATE/ Patronul companiei care a câştigat implementarea „UNDEI VERZI” la Galaţi, REŢINUT de DNA. Este suspectat de fapte de CORUPŢIE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE, ora 21,00: Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, ce efectuează activități în domeniul IT, şi care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi pentru „unda verde”, a fost reținut, joi seară, 29 octombrie, de procurorii DNA, după mai bine de șapte ore de audieri. Acesta va fi dus în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Lui Tiberiu Urdăreanu i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în legătură cu presupuse acte de corupție.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Realitatea TV, Urdăreanu i-ar fi dat mită lui Gheorghe Nichita, edilul suspendat al Iașiului, pentru ca în schimb, spun aceleași surse, Urdăreanu să câștige un contract de management al traficului în orașul condus de Nichita. Valoarea acelui contract se ridică la 90 de milioane de lei.

"Nu pot să comentez", a spus omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, la ieșirea de la DNA, potrivit realitatea.net.


Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi pentru „unda verde”, a fost adus, joi, 29 octombrie, la DNA, după ce, pe numele lui, a fost emis un mandat de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, a relatat mediafax.ro.

În acest momnet, nu se știe calitatea în care va fi audiat, martor sau suspect.

Compania UTI Grup SA a câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi pentru „unda verde” - Sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi a prevenirii criminalităţii - cu o ofertă de 13,7 milioane de lei, în condiţiile în care licitaţia a plecat de la preţul de 13,8 milioane de lei.

Pentru implementarea sistemelor inteligente, Primăria Galaţi beneficiază de fonduri europene.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: realitatea.net

Citit 2389 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2015 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.