Klaus Iohannis a anunţat premierul interimar

Klaus Iohannis a anunţat premierul interimar
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a anunţat joi că l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete", a declarat Iohannis la Cotroceni.

Miercuri, după ce a anunţat depunerea mandatului de către cabinetul său, la presiunea străzii, Victor Ponta l-a propus pe ministrul Apărării Mircea Duşă pentru preluarea interimatului până la formarea unui nou guvern.

Potrivit Constituţiei, în cazul demisiei premierului preşedintele va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. 

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, începând cu ora 15.00, cu partidele parlamentare, pe care le-a invitat la consultări pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni fiind PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, în timp ce vineri are loc o a doua rundă de consultări.

Chemarea partidelor la consultări pe o perioadă de două zile este o premieră, până acum toate rundele de negocieri având loc pe parcursul unei singure zile.

Citit 1812 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 11:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.