PRĂPĂD în judeţul Galaţi: cinci incendii şi pagube imense

PRĂPĂD în judeţul Galaţi: cinci incendii şi pagube imense
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ultimele două zile, pompierii gălăţeni au fost solicitaţi să stingă mai multe incendii izbucnite la gospodăriile oamenilor. O prima intervenţia a avut loc pe data de 3 noiembrie, la Matca, unde a fost nevoie de trei ore pentru stingerea incendiului izbucnit în gospodăria lui Antonescu G.. „S-au deplasat de urgenţă trei autospeciale cu apă şi spumă ale Secţiei de Pompieri Tecuci. La momentul sosirii echipajului, incendiul se manifesta cu violenţă la anexele gospodăriei şi solarele cultivate”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

 

La Matca, flăcările au distrus 200 metri pătraţi de folie de polietilenă, 500 kilograme de porumb, cinci metri cubi de lemne de foc şi scândură, 12.000 răsaduri de salată şi şapte tone rumeguş. În inciendiu, produs, cel mai probabil, în urma unui scurt circuit al conductorilor electrici defecţi sau neizolaţi corespunzător faţă de materiale combustibile, a murit şi un viţel.

În aceeaşi zi, şi pompierii din Pechea au fost solicitaţi să intervină în satul Plevna, localitatea Rediu, la un incendiu declanşat într-o gospodărie. Echipajele de pompieri a constatat ca incendiu era extins şi la o locuinţă învecinată. „În incendiul generat de focul deschis în spaţii deschise, au ars circa şapte tone coceni porumb, 200 baloţi de paie şi lucernă, precum şi 350 de maldări de coceni şi 150 de baloţi paie din gospodăria învecinată”, a adăugat Eugen Chiriţă.

Trei incendii într-o singură zi

O altă intervenţie  a avut pe 4 octombrie, în localitatea Pupezeni, comuna Bălăşeşti, unde a izbucnit un incendiu la o locuinţă. „Primele cercetări indică faptul că incendiul a fost cauzat de jarul unei sobe nesupravegheate, în contact cu materialele combustibile din apropiere. Incendiul a fost localizat în limitele găsite, şi lichidat după trei ore, fiind deterioraţi 60 de metri pătraţi de acoperiş azbest şi asterială din scândură, precum şi mobilierul şi electrocasnicele din două camere”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU.

A doua intervenţie a avut loc în localitatea Fundeni, unde, la sosirea forţelor Gărzii de Intervenţie Iveşti, incendiul  se manifesta în curte, la un depozit de furaje pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi şi ameninţa să se extindă la locuinţă. „Intervenţia rapidă a făcut ca pagubele să fie limitate la 500 de kilograme de coceni. Din primele cercetări, se pare că focul a fost cauzat de jocul copiilor cu focul”, explică maiorului Eugen Chiriţă.

Tot pe 4 octombrie au fost solicitaţi şi pompierii din Tecuci, care au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru a lichida un incendiu în localitatea Cudalbi. „Incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul din azbociment. Au ars 60 de metri pătraţi din acoperiş, plafonul din PFL cu lut şi mobilierul din camerele aferente. Cauza probabilă de incendiul a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise sau protejate necorespunzător”, a conchis purtătorul de cuvânt al ISU.

Citit 3764 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.