Atenţie la campaniile de ajutorare a victimelor de la "Colectiv"! Un puşti din Galaţi, acuzat de înşelăciune pe Facebook

Atenţie la campaniile de ajutorare a victimelor de la "Colectiv"! Un puşti din Galaţi, acuzat de înşelăciune pe Facebook
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un adolescent de 16 ani din Galaţi a încercat să adune bani pe Facebook, pretinzând că este angajat al Digi 24 Tv

Tragedia din clubul bucureştean "Colectiv" a scos la iveală, la scurt timp, şi speculanţii care au încercat să stoarcă bani din mila cetăţenilor mânaţi de compasiune faţă de victime şi familiile acestora. Este şi cazul unui puşti din Galaţi, care printr-o metodă extrem de simplă, care nu i-a răpit decât câteva minute din viaţă, a fost la un pas nu doar să înşele oameni de bună credinţă, dar şi să aducă prejudicii de imagine unui post de televiziune. Puştiul şi-a creat un cont de Facebook, sub un nume fals, şi prezentându-se ca fiind angajat al Digi 24 Tv - Staţia Galaţi, a îndemnat lumea să depună bani pentru ajutorarea victimelor incendiului de la club. Cum veştile în mediul virtual circulă repede, reprezentanţii postului de televiziune au aflat rapid de iniţiativa "angajatului" şi au sesizat poliţia, înainte ca acesta să apuce să strângă bani.

"Poliţiştii gălăţeni au deschis un  dosar de cercetare penală şi au stabilit că acea persoană este un elev de 16 ani din Galaţi. Tânărul este cercetat în stare de libertate pentru tentativă de înşelăciune", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii nu exclud ca, în următoarea perioadă, să mai apară pe diverse căi persoane care, în nume propriu sau sub diverse calităţi, să solicite fonduri pentru sprijinirea celor care au avut de suferit în dezastrul de la "Colectiv". Pentru a preveni ca sumele de bani depuse de binevoitori să ajungă la escroci, oamenii legii recomandă verificarea cu atenţie a calităţii solicitanţilor, precum şi a conturilor bancare deschise în aceste scopuri.

Citit 1779 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.