ESCROCHERII pe spatele câinilor fără stăpân: Asociaţii necunoscute strâng bani în numele Ecosal

ESCROCHERII pe spatele câinilor fără stăpân: Asociaţii necunoscute strâng bani în numele Ecosal
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Numele Serviciului Public Ecosal este folosit de către nişte asociaţii cu scopul de a strânge bani pentru animalele fără stăpân, bani care nu ajung la Ecosal şi nici nu sunt folosiţi pentru a ajuta câinii din padocurile administrate de către societate. Potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, respectivele asociaţii sau persoane strâng bani prin intermediul paginii de facebook „Help the dogs at Galati, Public shelter Ecosal”, dar şi a site-ului www.braveheartrescue.org şi au ca public ţintă iubitorii de animale din străinătate, cum ar fi Germania, Elveţia, Anglia, etc. Acesta a mai explicat că pe canalele respective sunt postate fotografii cu animale maltratate susţinându-se că acestea aparţin adăpostului Ecosal.

„Vrem să anunţăm cetăţenii că Ecosal nu are nicio legătură cu aceste strângeri de fonduri şi să nu cadă pradă acestor persoane, care profită de sentimentul de milă pe care îl creează. Postează fotografii, unele luate de la noi din padoc, altele din alte locuri. La noi nu ajunge niciun ban, nu avem semnat nici un protocol cu absolut nimeni”, a explicat şeful Ecosal.

Acesta a mai spus că cele 1.400 de animale care există, în acest moment, în padocul Ecosal sunt îngrijite. „Drept dovadă stau mărturie controalele pe care le-am avut anul acesta. Am avut cam de pe la fiecare instituţie abilitată în acest sens, că a fost DSP, că a fost DSV sau Garda de Mediu, nu ne-a mai dat nimeni nici măcar măsuri de corecţie, pentru că ce au găsit au fost în parametri legali”, a încheiat directorul Serviciului Ecosal.

Uite sesizarea, nu e sesizarea

Potrivit şefului Ecosal, pentru a depista persoanele care deţin aceste canale de social media, care strâng bani în contul Ecosal, Serviciul a făcut sesizare la Poliţie. „Pare o iniţiativă lăudabilă, dar, fiind implicat numele Ecosalului, nu putem sta cu mâinile în sân, pentru că s-ar putea fim întrebaţi ce facem cu banii respectivi. Aş putea merge până acolo încât să spun că e un furt de identitate, drept pentru care am făcut sesizare către organele abilitate să cerceteze”, a declarat şeful Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Cu toate că directorul Serviciului de Salubrizare a susţinut că a depus deja sesizarea la Poliţie, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, cms. şef Ştefan Gohoreanu, sesizarea încă nu a ajuns.

„Eu am căutat în toată Poliţia şi nu am găsit nicio sesizare. Se pare că abia azi va fi făcută sesizarea. Odată ce vom primi sesizarea, vom începe şi cercetările”, ne-a declarat purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, cms. şef Ştefan Gohoreanu.

Citit 2098 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2015 08:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.