EFECTUL "COLECTIV"/ Gălăţenii, printre cei 70.000 de oameni care au ieşit ÎN STRADĂ, în România (FOTO)

EFECTUL "COLECTIV"/ Gălăţenii, printre cei 70.000 de oameni care au ieşit ÎN STRADĂ, în România (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Poreclit umilitor „oraşul roşu”, Galaţiul a intrat, de miercuri seara, în galeria marilor oraşe ai căror locuitori nu se mărginesc doar să stea în casă şi privească protestele altora, transmise la televizor, ci se implică la modul real. Cei peste 3.000 de gălăţeni care au mărşăluit pe străzile Galaţiului au făcut ca, la nivel naţional, numărul protestatarilor să crească la peste 70.000.
Dacă în Capitală peste 35.000 de persoane au ieşit în stradă, la Timişoara, Piaţa Operei a fost luată cu asalt de peste 6.000 de oameni, pe ale căror pancarte se purtau se putea citi, printre altele: „32 de îngeri ne-au dat nouă aripi”.
Pentru ieşeni a fost a doua seară de proteste, aşa că numărul protestatarilor a ajuns la peste 5.000. Potrivit presei locale, ieşenii au scandat împotriva întregii clase politice, au comemorat victimele prin momente de reculegere şi le-au strigat celor care îi aplaudau de la balcoane să li se alăture.
Nu mai puţin de 3.000 de cetăţeni au mărşăluit miercuri seara prin zona centrală a Clujului, după ce s-au adunat iniţial în Piaţa Unirii, unde au îngenuncheat şi au ţinut un moment de reculegere pentru tinerii morţi la Clubul Colectiv din Bucureşti.
Şi în inima Braşovului au protestat circa 1.200 de persoane. Mesajele tinerilor din Braşov erau: „Mor îngeri în spitale de atâta nepăsare”, ”Şpaga ucide, jos corupţia!”, ”Vrem siguranţă la noi acasă”, ”Toate partidele, aceeaşi mizerie”.
La Oradea, aproape o mie de oameni, majoritatea tineri, au ieşit pe stradă miercuri seară, în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la ''Colectiv'' şi pentru a protesta împotriva guvernanților.
Alte sute sau chiar mii de persoane au ieşit în stradă să-şi strige revolta la Sibiu, Craiova, Târgovişte, Deva, Târgu Mureş, Ploieşti, Buzău, Bacău, Piteşti, Botoşani, Alba Iulia, Tulcea. În semn de solidaritate, au ieşit în stradă şi românii de la Paris, Londra şi Chişinău. Iar protestele vor continua şi în această seară!

 

Citit 2766 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 16:08

5 comentarii

 • postat de NU MAI CENZURATI COMENTARIILE, DACA TOT SUNTETI LIBERI
  Vineri, 06 Noiembrie 2015 09:47
  92.80.144.***
  CARE INGERI?????????!!!!!!!!!!!!! DACA UNUL / UNA CARE....... II NUMITI INGERI, ATUNCI UN COPILAS INCA NENASCUT ORI DE O ZI CUM IL MAI NUMITI????!!!1 POATE INGERII SATANEI
  0
  3
  Raportează
 • postat de Andrei
  Joi, 05 Noiembrie 2015 23:47
  109.166.130.***
  Sunteți un ziar local, ce părere aveți despre administrația locală și primar? Ar trebui sa demisioneze?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Haisictir
  Joi, 05 Noiembrie 2015 23:41
  89.136.231.***
  Nu puteți voi șterge mesaje cât putem noi scrie. Jos corupția din Galați, jos nulitatea Marius Stan!
  0
  6
  Raportează
 • postat de vlad
  Joi, 05 Noiembrie 2015 22:21
  89.137.230.***
  Demisiile de astazi nu inseamna nimic. Presiunea strazii trebuie sa continue. Clasa politica in totalitatea ei este compromisa. Inlocuirea ei este dificila si de lunga durata. Asta insa NU TREBUIE sa ne dezarmeze. Singura solutie este solidaritatea noastra. Trebuie sa iesim in strada pana cand vor intelege ca ei trebuie sa plece. TOTI. Si sa lase locul celor care pot face ceva pentru tara. Astazi ar trebui sa fim in strada mai multi decat ieri. Atenti la incercarile lor de a se regrupa. In seara asta voi fi din nou in strada. Este singura si cea mai importanta arma pe care o am. Nu accept sa-mi spuna Dragnea, Zgonea, Orban et co ce sa fac. Sunt niste (...) compromisi. Nu accept sa fie confiscata aceasta uriasa miscare solidara. Iohannis trebuie sa inteleaga ca nu a fost ales presedinte decat de frica lui Ponta. Este un esec. Pana acum ne-a propus Romania lucrului bine Tacut. Iesim in strada. Si vom iesi in strada impotriva oricarei incercari de regrupare a lor cu oameni din esalonul 2. Nu mai vrem sa fim pacaliti. Iesim in strada.

  Daca punctul 8 de la Timisoara ar putea fi rescris astazi el ar suna asa: Sa se interzica accesul in Parlamentul Romaniei tuturor celor care au facut parte dintr-un partid politic sau au detinut o functie publica in ultimii 25 de ani.

  La fel cum cu 25 de ani in urma a fost dizolvat si interzis PCR la fel cred ca putem reincepe constructia Romaniei fara cei care au participat la demolarea ei ca membri de partid, membri de consilii judetene, parlamentari, consilieri locali etc.

  Situatia poate parea ideala dar imi apare ca una din putinele solutii.

  Alta solutie, deocamdata, e strada. Si presiunea pe care noi o punem pe ei"
  1
  3
  Raportează
 • postat de crez
  Joi, 05 Noiembrie 2015 18:47
  89.136.231.***
  trebuie sa fim rationali. ce e acum e ciuma pentru popor.ce vrem noi e just si cinstit. problema e ca nu cred ca merge scenariu 89 pentru ca acolo au fost interese globale de eradicare a comunismului si creerea de noi piete pentru economia capitalista . acum e lupta noastra, contra coruptilor politicieni si afaceristi romani ce se cred de os domnesc, averi si putere ca asa trebuie sa fie. nu se poate face o schimbare cu forta, in tara sint peste 60000 jandarmi ultra dotati si instruiti. schimbarea trebuie facuta in timpul cel mai scurt respectind niste pasi ce nu trebuie sariti pentru ca trebuie pragmatism:
  -urgent infiintarea de organizatii legale ale societatii civile.
  -urgent gasirea de lideri reprezentativi. nu aia ce urla cel mai tare, aia ce au o diploma, nu sint in nici un partid, sint onesti si respecta pe toata lumea din jur dar si intransigenti in gindire si mod de actiune, asta-i cel mai greu pentru ca de obicei aici se rupe treaba
  -lansarea unei platforme, o proclamatie ce sintetizeaza dorinta populara
  -difuzarea acestei platforme ce ar trebui sa fie unitara, legatura prin facebook sau alte mijloace intre orase, foarte important. prin tv si radio, toate mijloacele posibile
  -constituirea unui grup de reprezentare nationala a intereselor populatiei, ce poate in baza constituirii unei forme legale de existenta sa emita pretentii de consultare cu actualii conducatori. spun actualii conducatori pentru ca ei sint legali prin vot.
  -intarirea formei de organizare, in timp cu oameni de valoare, intelectuali si oameni adevarati si drepti, constituirea si dezvoltarea in toata tara si chiar la tara ca si acolo sint tineri ce vor altceva decit munca ruptului oaselor in spania si italia de filiale.
  -legaturi strinse si organizarea de filiale in diaspora. f.f.f important, puterea e si acolo afara de granitele tarii, s-a vazut...
  -legaturi cu organizatii mondiale, crucea rosie si alte organisme cu autoritate in drepul omului
  -ACORDARE DE INCREDERE PRESEDINTELUI TARII. f. important pentru ca e singurul ce poate fi punctul de sprijin in rasturnarea situatiei existente.
  hienele politice sint organizate de 25 de ani, noi trebuie sa-i invingem la urmatoarele alegeri ce nu trebuie grabite pentru ca avem nevoie de timp pentru a ne organiza in asa fel incit SA-I SPULBERAM. pe ei......
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.