EFECTUL "COLECTIV"/ Gălăţenii, printre cei 70.000 de oameni care au ieşit ÎN STRADĂ, în România (FOTO)

EFECTUL "COLECTIV"/ Gălăţenii, printre cei 70.000 de oameni care au ieşit ÎN STRADĂ, în România (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Poreclit umilitor „oraşul roşu”, Galaţiul a intrat, de miercuri seara, în galeria marilor oraşe ai căror locuitori nu se mărginesc doar să stea în casă şi privească protestele altora, transmise la televizor, ci se implică la modul real. Cei peste 3.000 de gălăţeni care au mărşăluit pe străzile Galaţiului au făcut ca, la nivel naţional, numărul protestatarilor să crească la peste 70.000.

Dacă în Capitală peste 35.000 de persoane au ieşit în stradă, la Timişoara, Piaţa Operei a fost luată cu asalt de peste 6.000 de oameni, pe ale căror pancarte se purtau se putea citi, printre altele: „32 de îngeri ne-au dat nouă aripi”.

Pentru ieşeni a fost a doua seară de proteste, aşa că numărul protestatarilor a ajuns la peste 5.000. Potrivit presei locale, ieşenii au scandat împotriva întregii clase politice, au comemorat victimele prin momente de reculegere şi le-au strigat celor care îi aplaudau de la balcoane să li se alăture.

Nu mai puţin de 3.000 de cetăţeni au mărşăluit miercuri seara prin zona centrală a Clujului, după ce s-au adunat iniţial în Piaţa Unirii, unde au îngenuncheat şi au ţinut un moment de reculegere pentru tinerii morţi la Clubul Colectiv din Bucureşti.

Şi în inima Braşovului au protestat circa 1.200 de persoane. Mesajele tinerilor din Braşov erau: „Mor îngeri în spitale de atâta nepăsare”, ”Şpaga ucide, jos corupţia!”, ”Vrem siguranţă la noi acasă”, ”Toate partidele, aceeaşi mizerie”.

La Oradea, aproape o mie de oameni, majoritatea tineri, au ieşit pe stradă miercuri seară, în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la ''Colectiv'' şi pentru a protesta împotriva guvernanților.

Alte sute sau chiar mii de persoane au ieşit în stradă să-şi strige revolta la Sibiu, Craiova, Târgovişte, Deva, Târgu Mureş, Ploieşti, Buzău, Bacău, Piteşti, Botoşani, Alba Iulia, Tulcea. În semn de solidaritate, au ieşit în stradă şi românii de la Paris, Londra şi Chişinău. Iar protestele vor continua şi în această seară!

 

Citit 2845 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.