FOTO/ Elevii kiwanieni au ECOLOGIZAT faleza Dunării din Galaţi, pentru un oraş mai frumos

FOTO/ Elevii kiwanieni au ECOLOGIZAT faleza Dunării din Galaţi, pentru un oraş mai frumos
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Faleza Dunării se întinde de la Trecera bac până la Palatul Navigaţiei pe o lungime de patru kilometri, fiind cea mai lungă faleză de pe cursul Dunării. Gălăţenii vin la faleză pentru a face jogging, pentru a merge cu bicicleta, sau pe role, sau pur şi simplu la plimbare. Sculpturile metalice de pe faleză sunt opere de artă ce ne încântă ochiul.

Vă place faleza Dunării? Desigur. Dar ne-ar plăcea o faleză curată, fără pet-uri, doze de bere şi de băuturi răcoritoare, hârtii şi alte mizerii. Pentru a-i recâştiga rolul ei de cel mai important obiectiv turistic din Galaţi, sâmbătă, 21 noiembrie, tikiriştii (elevi membri sau viitori membri ai Clubului Tikiro), împreună cu mentorii lor kiwanieni, înarmaţi cu saci de plastic şi mănuşi, au luat cu asalt faleza. În scurt timp, pe porţiunea de la scări şi până la Palatul Navigaţiei au strâns o mulţime de saci plini. Dacă ar mai fi fost saci şi dacă nu ar fi bătut vântul aşa de tare, entuziasmul era aşa de mare, încât ar fi adunat gunoaie până seara.

Planuri pentru un oraş mai frumos

Dar aşa a rămas timp suficient să discutam despre planurile lor viitoare. Vă place Galaţiul? Sunteţi mândri de oraşul vostru? Ce înfrumuseţări i-aţi putea aduce după puterile voastre de liceeni?

Astfel am aflat nişte lucruri interesante pe care le gândesc şi le doresc tikiriştii. Elevii de la Liceul de Arte şi-ar dori un perete în zona falezei, pe care să-l încondeieze cu graffiti pe teme kiwaniene, bineînţeles cu aprobarea şi sprijinul Primăriei. Un graffiti tematic, aşa cum sunt în mai toate oraşele mari ale Europei, nu mâzgâleală pe pereţi.

Alţi tikirişti şi-au spus părerea despre ghivecele uriaşe cu salcâmi de pe Domnească. Ce rost au acei jalnici salcâmi, care nu sunt nici funcţionali, pentru că nu fac umbră, şi nici estetici. Ei nu au ce căuta în acea zonă plină de vegetaţie şi fântâni arteziene, plus că obturează priveliştea spre zona pietonală care duce spre Dunăre. Ar putea fi mutaţi în altă parte, unde ar da mai bine. Dar oare Primăria ne aude? Ţine ea cont de părerea tinerilor gălăţeni sau este afacerea "cuiva" şi salcâmii acolo trebuie să rămână, după ce şi-au mai încercat norocul anul trecut la Potcoava de Aur?

Citit 1998 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2015 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.