TRAGEDIE în Azerbaidjan: Cel puţin 32 de MORȚI (Video)
Foto: Reuters

TRAGEDIE în Azerbaidjan: Cel puţin 32 de MORȚI (Video)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cel puţin 32 de muncitori au murit în urma unui incendiu izbucnit pe o platformă petrolieră a companiei azere de stat SOCAR din Marea Caspică, iar alţi 42 de angajaţi au fost salvaţi, a declarat sâmbătă preşedintele unei comisii independente, citat de Reuters în pagina online.

"Potrivit informaţiilor noastre, 32 de muncitori au murit, în timp ce alţi 42 de muncitori au fost salvaţi noaptea trecută. Incendiul de pe platformă a fost stins", a declarat Mirvari Gahramanli, preşedintele Comisiei pentru Protecţia muncitorilor din domeniul petrolier din Azerbaidjan.

SOCAR a precizat vineri că incendiul de pe platforma din câmpul petrolifer azer Guneşli a izbucnit după ce un gazoduct de pe platformă a fost avariat de rafalele puternice de vânt. Compania a adăugat că operaţiunile de salvare au fost îngreunate de o furtună puternică.

Un muncitor a declarat pentru Reuters că 84 de persoane erau blocate acolo, în timp ce SOCAR a scris pe Facebook că 26 de muncitori au fost salvaţi de pe platformă, fără a menţiona dacă s-au înregistrat decese sau câte persoane se aflau acolo.

Într-un incident separat, SOCAR a anunţat vineri că trei muncitori au dispărut de pe altă platformă din Marea Caspică, după un accident produs în timpul furtunii.

În 2014, un total de 14 muncitori au murit în accidente pe platforme petroliere sau de extracţie a gazelor deţinute de SOCAR.

Sursa: Mediafax.ro

Video aici

 

Citit 3138 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 23:52

3 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.