Cel mai bun chitarist de blues din România, în CONCERT la Galaţi

Cel mai bun chitarist de blues din România, în CONCERT la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, A. G. Weinbeger, cel supranumit de cǎtre critica de specialitate "Mr. Blues al României" va concerta la Galaţi, miercuri, 13 aprilie, începând cu ora 19,00, la Teatrul Dramatic.

Anul acesta, concertele sale poarta titlul "Gringo de România", iar piesele aduse în faţa publicului stau sub semnul celor de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale. Spectacolele sale sunt mai mult decât un deliciu de muzică live de calitate, devin şi o lecţie de viaţă prin interacţiunea permanentă a interpretului cu publicul.

Considerat cel mai bun chitarist de blues din România, A. G. Weinberger s-a bucurat şi se bucură şi de o carieră internaţională strălucită, dar şi de recunoaştere pe meleagurile natale.

În 1998, este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist non-american acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America. În noiembrie 2003, A.G. Weinberger a semnat un contract cu o casă de discuri americană, Heart And Soul Records, unde scoate, în 2006, primul său album înregistrat în America - "Nashville calling", care este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, la şapte categorii, fiind singurul artist de blues din România care a atins o astfel de performanţă artistică la nivel mondial.

În 2011, a fost realizatorul şi gazda emisiunii "Acadeaua - cea mai dulce emisiune", difuzata în fiecare duminică seara pe TVR2 şi a fost decorat cu "Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler", de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

A. G. Weinberger este primul care lansează, în 1996, un album blues în România "Good morning, Mr. Blues". În 1997, lansează cel de-al doilea album, "Standard Weinberger", care a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului '97”, oferit de revista “Actualitatea Muzicală”. În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta, iar în 2008 apare dublul album “Guitar Man".

A. G. Weinberger a colaborat cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica pentru 17 spectacole.

Biletele pot fi achiziţionate de la agenţia Teatrului Dramatic, joi, vineri, sâmbătă, duminică, între orele 10,00 - 13,00 şi 17,00 - 19,00. Relaţii şi rezervări la telefoanele 0236.412.745, 0236.412.330, 0758.089.994. Preţul unui bilet este de 30 de lei.

Citit 4182 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2016 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.