AVERTISMENT al APĂ CANAL/ Dacă vă ÎNGHEAŢĂ CONTORUL, sunteţi buni de PLATĂ

AVERTISMENT al APĂ CANAL/ Dacă vă ÎNGHEAŢĂ CONTORUL, sunteţi buni de PLATĂ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii care beneficiază de branşament individual şi nu vor lua măsuri pentru a-şi proteja contorul ce măsoară apa rece consumată şi dispozitivul de citire la distanţă, împotriva îngheţului, au toate şansele să scoată bani din buzunar pentru aceste accesorii, în cazul în care aparatele li se vor defecta din cauza temperaturilor scăzute.

Reprezentanţii Apă Canal au anunţat, pe propriul site, că "utilizatorul are obligaţia să menţină curăţenia şi integritatea căminului de branşament şi a contorului care-l deserveşte şi să-l protejeze împotriva îngheţului, inclusiv armăturile existente în interior şi dispozitivul de citire la distanţă. Având în vedere temperaturile scăzute, rugăm utilizatorii să ia toate măsurile necesare pentru protejarea contorului şi a instalaţiilor aflate în căminul de branşament. Dorim să atenţionăm asupra acestui fapt, deoarece orice reparaţie sau înlocuire de contor care se datorează unei cauze străine (îngheţ, incendiu, şoc exterior) de voinţa operatorului se efectuează pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului”.

Apă Canal a făcut referire în acest sens la Legea nr. 241/2006 republicată, Ordinul 29/N/1993 Anexa, Contractul de furnizare/prestare, dar şi la Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare, conform cărora consumatorul are obligaţia "să se preocupe de asigurarea integrităţii sistemelor de măsurare".

Citit 3155 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 19:50

7 comentarii

 • postat de Inchizitia
  Miercuri, 16 Decembrie 2015 18:21
  89.136.6.***
  Pentru Maria si Gălățean...
  Cata prostie zace-n voi, de judecați pe altii, in loc sa luați frumos abecedarul si sa învătați scrierea corecta in limba romana?!
  Voi, agramații, sunteti maaaaaari cugetători ...
  Vedeti sa nu crapati de ciuda, precum apometrul la temperaturi sub zero grade, pe care, apropo, aveti obligația sa-l asigurați împotriva înghețului.
  Executarea!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Maria
  Marți, 15 Decembrie 2015 10:34
  86.35.180.***
  Nu v-ar fi rusine ,imbubatilor,ati luat prajina si ati iesit la marginea satului?Aveti draci cu sutele in voi ca ne-am separat individual la apa si nu va mai lasam sa ne furati la buzunar,Ati gasit un alt motiv de a va spala pe maini de responsabilitati,cereti,cereti inruna cate ceva,noi nu avem si drepturi , doar datorii .Imi pare rau ca nu va fi substantiala prima de porci,trebuie sa faceti economii ca prostii nu va mai lasa sa-i mai furati.Nu vreti sa plecati cu totii de acolo? pentru ca va tot plangeti atata si aveti impresia ca sunteti de neinlocuit,o cloaca de neamuri si pile care au salariul asigurat si daca ingheta contoarul meu si daca nu.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Adi de la zGalati
  Duminică, 13 Decembrie 2015 07:21
  86.185.3.***
  Se refera la case individuale la curte care au căminul de apa in curte si poate îngheța iarna fara o izolate corespunzatoare
  1
  3
  Raportează
 • postat de IC
  Duminică, 13 Decembrie 2015 06:19
  5.13.211.***
  Daca ingheata apometrul in subsolul blocului paguba trebuie sa o suporte furnizorul de caldura fiindca potrivit Ordinului ANRSC 343/2010 ,conductele din subsol ,izolate sau ne izolate , incalzesc subsolul .De la data intrarii (ianuarie 2011) in vigoare a acestui aberant ordin ( pentru asta chiar merita injurat Boc si guvernul lui ) am platit 1300 lei la un ap de 64 mp ,ultimul etaj ( pe scara nu mai este racordat decat un apartament din 20 ,nu sunt calorifere si coloane in spatiile comune si nici in apartamente ) iar per total ,incalzitul subsolului ,suportat de cei cu centrala, repreznta 60-70% din facturile lunare , asa ca nu am nici o grija ,cum sa-mi inghete apometrul cu atata caldura in subsol , ..... se aude ?
  2
  3
  Raportează
 • postat de acqua de tot risul
  Sâmbătă, 12 Decembrie 2015 14:23
  89.136.231.***
  societatatea APA-CANAL are prin sefi o atitudine de dispret si mare greata fata de clienti. asta deoarece si ea e in mare parte o cloaca de angajati pe pile si criterii politice. mai mult e un monopol ce sfideaza orice relatie normala furnizor-client. singura solutie ar fi ca sa le mai cada scaunul politicienilor interesati de masini de vot si mijloace de a dribla legea pentru acumulare de averi colosale si angajare pe bani grei de amante, rude si prieteni pe bani publici. doar galatenii pot face asta la vot. in rest se pare ca la galati nu exista DNA, DIICOT si alte organisme care sa ne apere de noii ciocoi. de existat sigur exista dar probabil ca nu vor sa deranjeze.
  2
  8
  Raportează
 • postat de fsociety
  Sâmbătă, 12 Decembrie 2015 11:53
  5.13.144.***
  degeaba incalzesc eu contoru` daca prin el trece apa rece ca gheata... nu cred ca temperatura din subsol va fi o problema ci temperatura apei. Sunt sigur ca iarna in subsol, e mai cald fata de multe apartamente din bloc.
  Asta e modul Apa Canal de a-si lua masuri atunci cand temperatura apei reci va scade sub 1 grad?
  Ce ar fi sa fac un sistem de monitorizare a temperaturii ambientale din camera contorului (din subsol) iar daca contorul ingheata sa va trag pe voi la raspundere ca nu asigurati o anumita temperatura a apei reci?
  Izolati mai intai asa cum trebuie tevile, apoi veniti cu "avertizari".
  2
  19
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 12 Decembrie 2015 08:35
  5.13.159.***
  NU AR FI BINE SA PLATIM SI CONDUCTELE CARE TRANSPORTA APA RECE!?? SI VOI SA VA UMFLATI IN PENE, CA FACETI SI DREGETI! PE SALARII ENORME !!??
  NU AR FI BINE SA VA DESIINTATI? UNDE SCRIE CA NOI TREBUIE SA FACEM FOCUL SA NU INGHETE CONTORUL?
  MARI HAPSINI MAI SUNTETI? VA ESTE CIUDA CA SARACUL SA INDIVIDUALIZAT CU APA RECE SI NU MAI PUTETI UMFLA FACTURIILE??? NU PLATIM PE MOACA APA DE PLOAIE?
  VOI AR TREBUIA SA PLATITI MIZERIA CA VINE PE CANAL? GANDACI,RAME ,INPURITATI ETC ETC .......ASTA TREBUIE SA VA CEREM SI NOI NE SERVICI O APA NE CALITATIVA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE? E CAZUL!
  7
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.