AVERTISMENT al APĂ CANAL/ Dacă vă ÎNGHEAŢĂ CONTORUL, sunteţi buni de PLATĂ

AVERTISMENT al APĂ CANAL/ Dacă vă ÎNGHEAŢĂ CONTORUL, sunteţi buni de PLATĂ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii care beneficiază de branşament individual şi nu vor lua măsuri pentru a-şi proteja contorul ce măsoară apa rece consumată şi dispozitivul de citire la distanţă, împotriva îngheţului, au toate şansele să scoată bani din buzunar pentru aceste accesorii, în cazul în care aparatele li se vor defecta din cauza temperaturilor scăzute.

Reprezentanţii Apă Canal au anunţat, pe propriul site, că "utilizatorul are obligaţia să menţină curăţenia şi integritatea căminului de branşament şi a contorului care-l deserveşte şi să-l protejeze împotriva îngheţului, inclusiv armăturile existente în interior şi dispozitivul de citire la distanţă. Având în vedere temperaturile scăzute, rugăm utilizatorii să ia toate măsurile necesare pentru protejarea contorului şi a instalaţiilor aflate în căminul de branşament. Dorim să atenţionăm asupra acestui fapt, deoarece orice reparaţie sau înlocuire de contor care se datorează unei cauze străine (îngheţ, incendiu, şoc exterior) de voinţa operatorului se efectuează pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului”.

Apă Canal a făcut referire în acest sens la Legea nr. 241/2006 republicată, Ordinul 29/N/1993 Anexa, Contractul de furnizare/prestare, dar şi la Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare, conform cărora consumatorul are obligaţia "să se preocupe de asigurarea integrităţii sistemelor de măsurare".

Citit 3348 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.