Criza înghite cornul şi calculatorul

Criza înghite cornul şi calculatorul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Ambele programe ar trebui regândite, pentru că se cheltuiesc mulţi bani degeaba”, susţine inspectoarea general-adjunctă Laura Marin *

Ministrul Educaţiei a cerut Guvernului să suspende programele sociale adoptate de Adrian Năstase, respectiv „Euro 200” – subvenţia pentru achiziţionarea de calculatoare pentru elevii săraci, dar şi „Cornul şi laptele”. Motivaţia ar fi că în bugetul Educaţiei nu ar mai exista fonduri pentru susţinerea acestora.

Suma destul de mică alocată pentru „Euro 200” (cam un sfert din cât ar fi fost nevoie pentru continuarea programului) ar putea fi transferată pentru „Bani de liceu”, unde câţiva elevi în plus ar putea beneficia de o bursă pentru continuarea studiilor liceale.

În opinia ministerului, "Cornul şi laptele" ar putea continua în zonele foarte sărace.

Conducerea ISJ Galaţi susţine că nu a primit deocamdată niciun anunţ oficial în acest sens. Dar crede că îmbunătăţiri ar trebui aduse, într-adevăr, celor două programe:

„La Euro 200 sunt atâţia elevi care se declară cu venituri zero că nu ştii de unde au bani să investească pentru restul componentelor. Aşa în fiecare an e greu de crezut că aceste computere ajung la cine trebuie.  Ambele programe trebuie regândite, pentru că se cheltuiesc mulţi bani degeaba. Şi laptele şi cornul a prins doar în şcolile sărace. În judeţ, doar pe jumătate. Pentru că elevii mănâncă napolitanele, iar brânza n-o mai înghite nici căţelul” spune inspectoarea general-adjunctă Laura Marin (foto).

Citit 875 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.