CAZ de GRIPĂ confirmat la Galaţi

CAZ de GRIPĂ confirmat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică a continuat monitorizarea pe viroze respiratorii şi pneumonii. Astfel, în ultima săptămână, numărul acestor afecţiuni a scăzut. “Au fost raportate 789 de persoane cu viroze respiratorii. Categoria de vârstă unde sunt înregistrate cele mai multe cazuri este cea de la 5 la 14 ani, cu 227 de persoane. Şi numărul pneumoniilor a scăzut, ajungând la 196 de cazuri, aici cea mai afectată grupă de vârstă fiind cea cuprinsă între zero şi un an”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Direcţia de Sănătate Publică a primit însă confirmarea primului caz de gripă din judeţul nostru. “Este vorba despre o femeie de 60 de ani, din Galaţi, diagnosticată cu virus gripal de tip A”, a explicat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Medicii au constat că femeia nu se vaccinase antigripal deşi Direcţia de Sănătate Publică informează că mai sunt încă doze de vaccin pe stoc. “Până în prezent au fost imunizate 15.884 de persoane, iar pe stoc mai există încă 2.266 de doze de vaccin”, a conchis Liliana Iordăchescu.

Citit 1654 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.