Cristian Popa, PROPUS vicepreşedinte la BEI

Cristian Popa, PROPUS vicepreşedinte la BEI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform unui comunicat emis vineri, 8 ianuarie, de Ministerul Finanţelor Publice, Cristian Popa a fost desemnat candidatul României la funcţia de vicepreşedinte în cadrul Băncii Europene pentru Investiţii (BEI).

"Propunerea Ministrului Finanţelor Publice a fost aprobată de Preşedintele şi Guvernul României, prin adoptarea Memorandumului pentru desemnarea domnului Cristian Popa în calitate de candidat al României pentru funcţia de vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii", se precizează într-un comunicat al MFP. După adoptarea memorandumului, urmează un proces de avizare internă al Băncii Europene de Investiţii, în conformitate cu regulile de procedură existente. Din 2012, reprezentantul României la BEI a fost Mihai Tănăsescu.

Cristian Popa are o experienţă de 16 ani la BNR şi a avut trei mandate consecutive ca viceguvernator. A fost responsabil cu politica monetară, stabilitatea financiară şi cu relaţiile internaţionale ale BNR. În 2005, a introdus strategia de ţintire a inflaţiei, care presupune asumarea periodică de către BNR a unor obiective anuale legate de variaţia indicelui preţurilor de consum.

Citit 1145 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2016 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.