PRACTICI BARBARE de UCIDERE a animalelor din pădurile gălăţene. Mistreţii, cei mai vânaţi

PRACTICI BARBARE de UCIDERE a animalelor din pădurile gălăţene. Mistreţii, cei mai vânaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Trei localnici sunt cercetaţi pentru uciderea cu bestialitate a unui porc mistreţ şi pentru încercarea de a captura şi alte animale


Pădurile din nordul judeţului sunt pline de sălbăticiuni bune de pus la proţap, dar  şi de braconieri dispuşi să le captureze prin orice mijloace. Porcii mistreţi de la Drăguşeni sunt o marfă preţioasă, iar localnicii nu trec asta cu vederea, recurgând însă la modalităţi de a le suprima mai sălbatice decât fiara vânată. Zilele trecute, un porc sălbatic care îşi făcea veacul în pădurea Ursoaia a fost ucis cu cruzime de trei localnici, care au împânzit liziera cu laţuri speciale ca să prindă animale mari. Isprava celor trei a ajuns la urechile poliţiştilor de la Târgu Bujor, care i-au anunţat pe poliţiştii Serviciului Arme despre faptul că mai multe urme de sânge indicau faptul că la Ursoaia se petreceau acte de braconaj. La faţa locului, specialiştii însoţiţi de angajaşi ai Ocolului Silvic au stabilit prezenţa capcanelor, dar şi modul sadic în care un mistreţ fusese anihilat.

„Au identificat în zona unei hrănitori pentru animale sălbatice mai multe pete de sânge şi două urme a unui atelaj hipo, ce duceau spre satul Fundeanu concluzionând că în zona respectivă un animal sălbatic din specia mistreţ fusese prin în laţ şi ucis. În urma cercetărilor s-a stabilit că în ziua de 7 ianuarie, trei bărbaţi de 21, 25 şi 42 de ani din comuna Drăguşeni, au mers în pădurea Ursoaia, unde au montat trei capcane tip laţ cu intenţia de a captura porci mistreţi. A doua zi, în jurul orei 5.00, cei trei bărbaţi s-au întors la locul unde montaseră laţurile şi au găsit capturat un porc mistreţ pe care l-au ucis cu mai multe lovituri de topor”, explică cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Mistreţul ucis avea 101 kilograme şi a fost găsit în casa unuia dintre presupuşii braconieri, de unde a fost ridicat şi predat medicilor sanitar-veterinari. Poliţiştii i-au vrut după gratii pe cei trei localnici din Drăguşeni, dar procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor le-a administrat doar măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citit 10815 ori Ultima modificare Luni, 11 Ianuarie 2016 20:38

4 comentarii

 • postat de marian
  Sâmbătă, 07 Mai 2016 07:04
  109.166.130.***
  Sunt foarte curios cate cazuri de braconaj cu arcul sau inregistrat la noi in tara asta minunata condusa de niste .... (care habar nu au ce inseamna sa tragi cu arcul) si cate cazuri de braconaj cu arma de vanatoare capcane etc asa statistic vorbind. Presupun ca "legiuitorii" isi protejeaza fondul cinegetic pentru ei si apropiatii lor care merg la vanatoare cu arme de mii de euro si totusi inca se mai nimeresc intre ei. Romania tara de romani si totusi te iubim
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 12 Ianuarie 2016 22:47
  5.13.176.***
  Pai la cum stiu eu sa trag cu arcul nu cred ca ii asigur vanatului niciun fel de moarte.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean Paul
  Marți, 12 Ianuarie 2016 17:18
  5.13.216.***
  Era mai palpitant pentru tine nu pentu animalul vanat.
  Cu o arma de vanatoare buna, daca stii sa tragi, ai omorat vanatul pe loc. Nu il lasi sa se chinuie.
  Vanatoarea trebuie in primul rand sa asigure vanatului o moarte rapida, nu sa-ti arate tie cat esti de Rambo si stii sa tragi cu arcul.
  3
  1
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 12 Ianuarie 2016 13:23
  5.13.176.***
  Mie mai "braconieri" mi sa par cei care vaneaza asa zis legal cu arme de vanatoare moderne. Te uiti prin luneta si apesi pe tragaci. Animalul nu are nicio sansa. In afara de ati satisface placerea de a ucide nu vad alta placere in aceasta vanatoare. Daca lege iti permitea sa vanezi cu soimi, arc cu sageti, arbalete parca era mai palpitant.
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.