Comercianţii din Galgros, AMENDAŢI cu 1,29 milioane de lei

Comercianţii din Galgros, AMENDAŢI cu 1,29 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Timp de 10 săptămâni, inspectorii ANAF au verificat activitatea din centrele engros din întreaga ţară


În prima etapă a operaţiunii „Cristal”, care a vizat verificarea şi monitorizarea de către inspectorii antifraudă ai ANAF a activităţii desfăşurate în centrele engros, au fost controlaţi 4.030 de agenţi economici, fiind aplicate 4.394 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 25,2 milioane de lei şi au fost confiscate sume în numerar, venituri ilicite şi bunuri în valoare de 15,23 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

„Începând cu 19.10.2015, ANAF - prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală - a demarat prima etapă a unei ample operaţiuni de control şi monitorizare a firmelor care îţi desfăşoară activitatea în centrele engros din România, denumită operaţiunea „Cristal”. În această primă etapă (perioada 19.10.2015 - 27.12.2015), desfăşurată timp de 10 săptămâni, au fost iniţiate acţiuni de monitorizare şi respectiv, verificare a contribuabililor din 101 complexuri/pieţe/depozite/zone din apropierea centrelor engros din întreaga ţară. Activitatea de monitorizare s-a desfăşurat în principal la intrările/ ieşirile din centrele angro, urmare a acestei activităţi fiind oprite/ verificate 39.596 mijloace de transport (media zilnică - 600 mijloace de transport). Verificarea mijloacelor de transport a vizat legalitatea desfăşurării activităţii şi existenţa documentelor justificative pentru mărfurile transportate şi consemnarea informaţiilor referitoare la persoanele şi mărfurile implicate în transport şi documentele corespunzătoare acestora”, se precizează în comunicatul de presă ANAF.

În urma controalelor, s-a dispus suspendarea activităţii a 27 de operatori economici pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale şi a unui operator economic pentru neutilizare aparat de marcat electronic fiscal, a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerţ engros sau cu amănuntul în cazul a 221 de contribuabili care desfăşurau simultan aceste activităţi, în mod nelegal, în aceeaşi suprafaţă de vânzare şi s-au instituit 34 de măsuri asigurătorii în valoare de 4.170.828 lei.

Totodată, în vederea continuării verificărilor, în cazul unui număr de 895 de contribuabili s-a solicitat prezenţa la sediul direcţiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constate cu ocazia controalelor antifraudă. În urma verificărilor efectuate, la nouă contribuabili s-a considerat necesară extinderea controalelor pe întregul lanţ al furnizorilor.

Printre cele mai mari sancţiuni se numără cele aplicate în complexul Galgros, din Galaţi, unde au fost date amenzi şi s-au făcut confiscări în valoare totală de peste 1,29 milioane de lei. Recordul ilegalităţilor constatate îl deţine complexul Dragonul Roşu, din Bucureşti, unde au fost aplicate sancţiuni de aproape 16 milioane de lei. În „topul” sancţiunilor aplicate în cadrul Operaţiunii „Cristal” mai figurează Expo Market Doraly Bucureşti - 3 milioane de lei, Complex Brintex Braşov - 2,7 milioane de lei, Smart Expo Flora Bucureşti - 2,17 milioane de lei, Complex Comercial Dumbrava Sibiu - 1,5 milioane de lei, Complex Comercial Onasis Focşani - 1,22 milioane de lei, Centrul Comercial Tug Center Brăila -1,2 milioane de lei, Complex Marlorex Craiova - 1,08 milioane de lei, şi Piaţa West Market Oradea - 0,9 milioane de lei.

Citit 2152 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.