UPDATE/ S-au deblocat toate drumurile judeţene
Foto: Foto Teodora Miron

UPDATE/ S-au deblocat toate drumurile judeţene
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE, joi, 21 ianuarie, ora 10,00/ S-au deblocat toate drumurile judeţene

Astăzi, la ora 10.00, au fost redate circulației rutiere, toate drumurile  județene blocate de nămeți.În prezent se circulă pe toate drumurile din județ în condiții de iarnă.


În ciuda faptului că echipele de deszăpezire au fost tot timpul în teren, miercuri după-amiază, 20 ianuarie, mai erau încă blocate trei drumuri judeţene: DJ 242 D - pe sectorul de drum Băneasa - Suceveni, DJ 251 J - pe sectorul de drum Cotoroaia - Adam şi DJ 253 - pe sectorul de drum Cudalbi - Băleni - Viile.

“Se lucrează în continuare pentru curăţarea celor trei segmente de drum blocate în urma viscolului”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Comandamentul de iarnă a anunţat şi faptul că pe Drumul Naţional 24 D se circulă în condiţii de iarnă pe ambele sensuri, pe acest drum fiind ridicată şi restrciţia pemtru autovehiculele mai mari de 7,5 tone.


UPDATE, miercuri, 20 ianuarie, ora 12,00/ S-au mai deblocat două drumuri judeţene

Comandamentul de Iarnă a anunşat faptul că s-a reuşit deblocarea a două drumuri judeţene. Astfel, pe DJ 242 E - pe sectorul de drum Roşcani - Oancea şi pe DJ 252 - pe sectorul Movileni - Podoleni, se poate circula în condiţii de iarnă.


UPDATE, miercuri, 20 ianuarie, ora 9,00/ Cu eforturi susţinute, marţi noapte s-a reuşit deblocarea  localităţii Roşcani Băneasa.

La ora 9,00 dimineaţă mai erau şapte segmente de drum judeţean blocate:

DJ 241 G - pe sectorul de drum Ţepu - Brăhăşeşti

DJ 242 D - pe sectorul de drum Băneasa - Suceveni

DJ 242 E - pe sectorul de drum Roşcani - Oancea

DJ 251 J - pe sectorul de drum Cotoroaia- Adam

DJ 253  - pe sectorul de drum Cudalbi – Băleni - Viile

DJ 254 - pe sectorul de drum Călmăţui - Iveşti

DJ 252 - pe sectorul Movileni - Podoleni

Pe drumul judeţean 251 B , sectorul de drum Blânzi -Cerţeşti - Corod se circulă în condiţii de iarnă pe un singur fir.

În prezent, se acţionează cu toate forţele disponibile pentru asigurarea circulaţiei pe toate drumurile judeţene.

Urgenţele se vor semnala la numărul unic de urgenţă 112, sau la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la numerele de telefon 0236/460441 sau 0236/460143 iar urgenţele


UPDATE, marţi, 19 ianuarie, ora 18,00/ În ultimele 24 de ore, echipele de deszăpezire au lucrat permanant atât în oraş, cât şi în judeţ. Dacă la nivelul municipiului s-a lucrat pentru curăţarea trotuarelor şi pentru combaterea fenomenului de polei, prin împrăştiarea de material antiderapant, în judeţ s-a încercat deblocarea căilor de acces către cele 12 localităţi declarate, luni seară, izolate.

Astfel, în cursul zilei de marţi, 19 ianuarie, s-a reuşit deblocarea mai multor drumuri, asigurându-se accesul către aproape toate localităţile din judeţ. Singura localitate rămasă izolată este satul Roşcani (comuna Băneasa).

În acelaşi timp, utilajele de deszăpezire lucrau pentru deblocarea a nouă segmente de drum judeţean, raportate ca închise seara trecută. Conform Comandamentului de iarnă, pe următoarele drumuri nu se putea circula, marţi seară: DJ 241G - pe sectorul Ţepu - Brăhăşeşti, DJ 242 D - pe sectorul Băneasa - Suceveni, DJ 242 E - pe sectorul Roşcani - Oancea, DJ 251J - pe sectorul Fundeanu - Adam, DJ 251 F - pe sectorul Drăguşeni - Smulţi, DJ 253 - pe sectorul Cudalbi - Băleni - Viile, DJ 254 - pe sectorul Călmăţui - Iveşti, DJ 252 - pe sectorul Movileni - Podoleni şi DJ 251 - pe sectorul Smârdan - Schela.

Pe DJ 251B, pe sectorul Blânzi - Cerţeşti - Corod, se circula pe un singur fir, în condiţii de iarnă. Tot în condiţii de iarnă şi pe un singur fir se asigura circulaţia şi pe Drumul Naţional 24D. Pe acest sector s-au impus şi restricţii de tonaj, astfel că maşinile mai mari de 7,5 tone nu au acces.

"Cu toate eforturile depuse de echipele şi utilajele de deszăpezire, din cauza vântului puternic şi a zăpezii spulberate, o parte din drumurile judeţene au fost din nou blocate. Se acţionează cu toate forţele disponibile pentru deblocarea tuturor sectoarelor", ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Dacă în judeţ încă se aşteapră deblocarea drumurilor, în municipiu se pregăteşte acţiunea de curăţare a zăpezii şi de transportare a ei în afara oraşului.


UPDATE ora 11,30 Conform unui comunicat al ISU Galaţi, a fost deblocată şi localitatea Beresti-Meria. În acelaşi timp, s-a deschis circulaţia, în condiţii de iarnă, pe DJ 242, între Tg. Bujor şi Vârlezi. 


UPDATE ora 11,00 Se circulă pe DN 24D 

Până la această oră  au fost deblocate patru localităţi izolate: Cuca, Băleni, Scânteieşti şi Vârlezi. Se acţionează, în continuare, cu toate forţele disponibile pentru asigurarea cel puţin a unei căi de acces către Smulţi, Bereşti Meria şi Roşcani (Băneasa). 

Începând cu ora 10.30 s-a deschis circulaţia pe un fir şi pe DN 24D, unde traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. 


UPDATE ora 8,00 - Zeci de drumuri ÎNCHISE şi 12 localităţi IZOLATE, din cauza VISCOLULUI, în judeţul Galaţi

Echipele şi utilajele de deszăpezire au lucrat toată noaptea pentru delocarea drumurilor declarate luni seară închise. Astfel, în urma acţiunilor de deszăpezire, din cauza viscolului şi a zăpezii spulberate, Comandamentul de iarnă a anunţat că mai sunt doar şapte localităţi izolate: Smulţi, Cuca, Băleni, Scânteieşti, Vârlezi, Bereşti Meria şi Roşcani.

În prezent, se acţionează cu toate forţele disponibile pentru asigurarea cel puţin a unei căi de acces către aceste localităţi.

De asemenea, Comandamentul de iarnă a anunşat faptul că DN 24D, limita cu judeţul Vaslui-Cuca - intersecţie DN 26, rămâne închis. Alte 16 segmente de drumurie judeţene sunt înc ontinuare blocate:

DJ 240 A - pe sectorul de drum Cârlomăneşti - Cerţeşti

DJ 241 H - pe sectorul de drum Ţepu - Brăhăşeşti

DJ 242 - pe sectorul de drum Târgu Bujor - Vârlezi

DJ 242 B - pe sectorul de drum Bereşti - Pleşa

DJ 242 D - pe sectorul de drum Băneasa  - Suceveni

DJ 242 E - pe sectorul de drum Roşcani  - Oancea

- DJ 251 - pe sectorul de drum Pechea - Costache Negri

DJ 251 B - pe sectorul de drum Blânzi - Cerţeşti - Corod

DJ 251 J - pe sectorul de drum Cerţeşti - Adam

DJ 251 F - pe sectorul de drum Drăguşeni - Smulţi

DJ 251 H - pe sectorul de drum Corod - Valea Mărului

DJ 252 - pe sectorul de drum Baltăreţi - intersecţia E 581 - Buciumeni – Nicoreşti- Movileni  - Podoleni

DJ 253  - pe sectorul de drum Cudalbi - Băleni - Viile

DJ 254 - pe sectorul de drum Costache Negri -  Griviţa - Iveşti

DJ 255 - pe sectorul de drum Rediu - Cuca

DJ 261 A - pe sectorul de drum Scânteieşti - Frumuşiţa

Urgenţele Extreme se vor semnala la numărul unic de urgenţă 112, sau la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la numerele de telefon 0236/460441 sau 0236/460143.  


Deşi judeţul Galaţi nu s-a mai aflat sub incidenţa Codului Portocaliu, situaţia de pe drumurile naţionale şi judeţene s-a înrăutăţit în cursul zilei de ieri. Deşi duminică seară erau închise doar DN24D şi trei segmente de drum judeţean, vântul puternic a reuşit să creeze probleme pe alte 23 de segmente de drumuri judeţene.

Astfel, conform raportării de la ora 15,30, de la Comandamentul de iarnă, DN24D Galaţi - Cuca - Băleni era, în continuare, închis traficului. În acelaşi timp, nu mai puţin de 26 de drumuri judeţene erau impracticabile: DJ 204 - pe sectorul Nămoloasa - Năneşti, DJ 240 A - pe sectorul Cârlomăneşti - Cerţeşti, DJ 241 H - pe sectorul Ţepu - Brăhăşeşti, DJ 241 G - pe sectorul Ţepu  - Brăhăşeşti, DJ 242 - pe sectorul Târgu Bujor - Vârlezi, DJ 242 B - pe sectorul Bereşti - Pleşa, DJ 242 D - pe sectorul Băneasa - Suceveni, DJ 242 A - pe sectorul Bereşti Meria - Găneşti, DJ 242 E - pe sectorul Roşcani - Oancea, DJ 243 A - pe sectorul Cerţeşti - Pochidia, DJ 251 - pe sectorul Smârdan - Cuza Vodă, DJ 251 B - pe sectorul Blânzi - Cerţeşti, DJ 251 A - pe sectorul Matca - Corod, DJ 251 C - pe sectorul Smulţi - Crăieşti, DJ 251 F - pe sectorul Drăguşeni - Smulţi, DJ 251 G - pe sectorul Valea Mărului - Corni, DJ 251 H - pe sectorul Corod - Valea Mărului, DJ 252 - pe sectorul Băltăreţi - intersectia E 581, DJ 252 D - pe sectorul Buciumeni - Ţepu, DJ 252 H - pe sectorul Buciumeni - Poiana, DJ 252 G - pe sectorul Ţepu - Tecucelul Sec, DJ 252 I - pe sectorul Buciumeni - Vişina, DJ 253 - pe sectorul Cudalbi - Băleni, DJ 254 - pe sectorul Costache Negri - Griviţa - Iveşti, DJ 255 - pe sectorul Suhurlui - Pechea şi DJ 261 A - pe sectorul Scânteieşti - Frumuşiţa.

"Au fost angrenate în activităţile specifice 681 de oameni şi 354 de mijloace de intervenţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, de la Drumuri Naţionale şi Judeţene”, se arată în comunicatul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Sate în care nu se poate ajunge

Deşi situaţia nu pare deloc bună, autorităţile nu au raportat, la ora 15,30, nicio localitate izolată. Cu toate acestea, în localitatea Scânteieşti nu se putea ajunge ieri cu niciun mijloc de transport. Astfel, zece persoane care ar fi trebuit să ajungă în această localitate au fost cazate în Frumuşiţa. "Le-am cazat în sala de şedinţe. Le pregătim ceva de mâncare şi un ceai cald. Sperăm să vină utilajele şi să poată ajunge oamenii la Scânteieşti, pentru că trebuie să se ducă la o înmormântare", ne-a declarat Ioan Munteanu, primarul din Frumuşiţa.

Nici pe drumul care leagă localităţile Smârdan şi Cuza Vodă nu a fost mai bine, şi acesta fiind închis, tot din cauza viscolului. Din această cauză, elicopterul SMURD a fost solicitat pentru transportul unei gravide din Schela. Este vorba despre o femeie de 27 de ani, domiciliată în Cavadineşti, care se afla în vizită la rude. Aceasta este la a treia naştere şi a fost transportată la Spitalul de Urgenţă, pentru că i-a venit sorocul. O altă gravidă, de 19 ani, a fost adusă tot la Galaţi, cu ajutorul unei ambulanţe, care a circulat cu un utilaj în faţă.

Situaţia operativă la ora 18.00

La ora 18,00, autorităţile au emis un nou comunicat de presă prin care anunţau faptul că, în judeţul Galaţi, există 12 localităţi izolate: Ţepu, Corni, Măcişeni, Mândreşti, Smulţi, Drăguşeni, Cuca, Băleni, Scânteieşti, Vârlezi, Brăhăşeşti şi Bereşti Meria. "Cu toate eforturile depuse de echipele şi utilajele de deszăpezire, din cauza vântului puternic şi a zăpezii spulberate, o parte din drumurile judeţene au fost din nou blocate. Se acţionează cu toate forţele disponibile pentru asigurarea cel puţin a unei căi de acces către aceste localităţi. De asemenea, pentru urgenţe medicale sau pentru orice altă solicitare din partea primarilor localităţilor izolate, echipajele de pompieri vor efectua misiuni cu ajutorul utilajelor şi autospecialelor", ne-a explicat Eugen Chiriţă.

CURSURI SUSPENDATE şi marţi, 19 ianuarie, în şcolile din mediul rural gălăţean. PENTRU DETALII, CLICK AICI

Citit 7798 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.