Apartamentul Ioanei Citta Baciu, PRĂDAT de HOŢI - la câteva ore de la DECESUL actriţei

Apartamentul Ioanei Citta Baciu, PRĂDAT de HOŢI - la câteva ore de la DECESUL actriţei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

"Am făcut tot ce am putut, pentru ca viata mea personală să rămâna doar a mea, iar când vin la teatru să uit tot ce e acasă şi să nu mă preocupe decât ceea ce am de făcut, fie că e vorba de repetiţie sau spectacol", stă scris, pe site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, sub fotografia artistei Ioana Citta Baciu.

La doar câteva ore, însă, după ce a părăsit scena acestei lumi, plecând la îngeri pentru a juca alte şi alte roluri, viaţa actriţei Citta Baciu nu a mai fost doar a ei. Şi asta pentru că nişte indivizi fără scrupule au spart apartamentul în care locuia în Galaţi.

Din primele informaţii, se pare că hoţii au intrat pe geam, apartamentul fiind situat la parterul blocului, profitând de faptul că artista a decedat la Bucureşti. Vecinii nu au auzit niciun zgomot ciudat.

"Am auzit că a decedat vecina noastră, care locuia aici de 50 de ani. Am coborât pentru că o altă vecină mi-a spus că au fost aprinse lumânări la geam şi am vrut să văd şi eu acest lucru. Pe la ora 19,00, am văzut lumină în casă, în sufragerie şi în dormitor. Am dat telefon la vecina care avea cheie, să o întreb dacă a venit fiul artistei, de la Bucureşti. Vecina a spus că nu ştie să fi venit cineva din familie, dar după vreo zece minute a coborât şi ea din casă, iar lumina era stinsă. Uşile de la şifonier şi de la noptiere sunt deschise", ne-a povestit Elena Zamfir, vecina regretatei artiste.

Vecinii au anunţat poliţia, dar şi pe fiul actriţei

"Am intrat până în uşă în apartamentul doamnei Citta Baciu. Sertarele sunt scoase toate. Cred că a intrat pe geam, că uşa nu era deschisă. Am vorbit cu fiul ei şi nu ştia exact ce avea în casă. Televizoarele sunt la locul lor, din ce se vede. Probabil că au căutat bani", ne-a spus Gheorghe Târlogeanu, vecinul care a alertat autorităţile.

Tot vecinii l-au anunţat şi pe fiul Ioanei Citta Baciu, care este în Bucureşti şi se ocupă zilele acestea de înmormântarea artistei. "Din păcate, nu ştiu foarte multe amănunte. M-au sunat vecinii cărora le lăsasem o cheie, pentru a verifica permanent dacă totul este în regulă şi să îi ude mamei florile. Ei mi-au spus că mai au o altă veste proastă. Astfel, am aflat că apartamentul a fost spart. Ei mi-au spus şi că pe jos sunt nişte pahare, semn că  nişte oameni au petrecut în casă. Nu ştiu mai mult de atât, pentru că nu am aflat nici cum au intrat. Dacă au luat sau nu ceva, nu am de unde să ştiu, până nu voi ajunge la Galaţi. Cel mai probabil, după ce au aflat că mama a murit la Bucureşti, au căutat bani şi bijuterii. Electronicele, gen televizoare, nu lipsesc, dar au răvăşit toate dulapurile", ne-a declarat, telefonic, Bogdan Tudor, fiul actriţei.

Imediat după ce au fost alertaţi de vecini, poliţiştii au mers la faţa locului şi, împreună cu criminaliştii, au demarat o anchetă. În funcţie de datele strânse, oamenii legii vor stabili cu exactitate când şi cum a avut loc spargerea şi vor face cercetări pentru identificarea autorului sau autorilor faptei.

Ioana Citta Baciu, una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate actriţe ale scenei Teatrului Dramatic "Fani Tardini", a încetat din viaţă marţi, 19 ianuarie.

Citit 4247 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2016 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.