O gălăţeancă, printre semifinaliştii Eurovision România (Video)

O gălăţeancă, printre semifinaliştii Eurovision România (Video)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE joi, ora 18,00 

Printre cei 12 concurenţi care se vor lupta pentru a reprezenta România la Eurovision se află şi gălăţeanca Irina Popa. Adversarii săi sunt trupa Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Vanotek feat. The Code & Georgian, Sandra şi Mihai Băjinaru. Cu ei se va lupta pe 4 martie, în semifinala care va avea loc la Sala Sporturilor din Baia Mare şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro. Din cei 12, doar şase vor accede în finală: patru aleşi de un juriu de specialitate, iar doi de către public, prin televot. În finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016, din 6 martie, publicul este singurul care va vota şi va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockholm.

„Lasă-mă, eu te las!”

Aşa se numeşte piesa cu care gălăţeanca Irina Popa s-a calificat la Eurovision, piesă la care muzica este semnată de Irina Popa, George Lazăr, Alexandru Tudor, Eduard Taraş, iar textul îi aparţine lui Alexandru Tudor. Competiţia nu a fost deloc uşoară: în acest an, la Eurovision au fost înscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, doi candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în Regulament. Piesa, pe care o puteţi asculta în limba română, va fi interpretată în limba engleză.

Cine este Irina Popa

Irina Popa va împlini sâmbătă, pe 13 februarie, 28 de ani, iar prima apariţie pe o scenă a avut-o la doar cinci ani, în calitate de membră a Grupului Strumphi, din cadrul Clubului Copiilor. În 2008, Irina Popa şi-a adjudecat marele Trofeu şi Premiul Presei la Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia, reuşind să acumuleze cel mai mare punctaj din partea juriului, cu piesa „Pentru dragostea ta”. Un an mai târziu, în 2009, la Selecţia Naţională Eurovision 2009 a participat cu melodia „I Feel Your Presence”. Gălăţeanca Irina Popa a fost recunoscută drept „Revelaţia anului” la Gala Premiilor de Jazz 2013 (pe 2012) - Ediţia a X-a plus 1), alături de trupa ei, „The Sinners” - „Păcătoşii”. În prezent, este studentă în anul II la Universitatea „Spiru Haret” - Pedagogie Muzicală şi cântă alături de trupa ei, „The Sinners”. Artista este o luptătoare şi munceşte enorm pentru a ajunge acolo unde îi este locul, şi asta fără a apela nici măcar o clipă la „reţeta” cântăreţelor de playback care umplu televizoarele ecranele şi radiourile. Dar, pe 4 martie, va avea nevoie de susţinerea tuturor celor care apreciază muzica adevărată.

Noi îi ţinem pumnii!


Gălăţeanca Irina Popa se află printre cei 12 semifinalişti care se vor lupta pentru a reprezenta România la Eurovision. Artista va concura  în semifinala de pe 4 martie cu Jukebox, Mihai Trăstariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Vanotek feat. The Code & Georgian, Sandra şi Mihai Băjinaru. Dintre cei 12 concurenţi, doar şase vor intra în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016, din 6 martie, iar dintre aceştia va fi ales reprezentantul ţării noastre în celebra competiţie, care va avea loc în luna mai la Stockholm.

Numele celor 12 semifinalişti au fost anunţate de către TVR astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute la Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Trebuie spus că, în acest an, la Eurovision au fost înscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, doi candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în Regulament.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 3416 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2016 19:32

1 comentariu

 • postat de Eugen Emeric
  Sâmbătă, 20 Februarie 2016 08:44
  5.13.224.***
  Inrolata mai abitir ca un soldat aflat pe front, in lupta pentru atingerea scopului sau, Irina Popa a surprins mereu placut cu realizarile sale. Multi nu stiu cate piedici apar in calea unui artist.. Irina nu s-a dat niciodata batuta si gratie talentului sau, a capacitatilor sale muzicale a marcat in frumoasa sa ascensiune multe succese. Nici acum nu va fi usor, subiectivismul jurizarilor romanesti este arhicunoscut.Sper insa ca de aceasta data sa asistam cu bucurie la calificarea merituasa a Irinei Popa in finala si apoi sa o sustinem si cand va fi pe scena Eurovizion de la Stockholm.
  Succes Irina !
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.