Şeful ANAF, Gelu Diaconu, a fost demis de către premierul Dacian Cioloş

Şeful ANAF, Gelu Diaconu, a fost demis de către premierul Dacian Cioloş
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Şeful Executivului a semnat decizia de eliberare din funcţie a preşedintelui ANAF. De asemenea, Cioloş l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu.

Deciziile urmează să fie publicate în Monitorul Oficial şi vin după discuţii ale premierului atât cu Gelu Diaconu, cât şi cu ministrul de Finanţe.

Premierul Dacian Cioloş a confirmat joi la prânz că îl va demite pe Gelu Diaconu precizând că aşteaptă o propunere de înlocuire de la ministrul de Finanţe.

Primul-ministru a subliniat că ''este important să nu menţinem o stare de ambiguitate la ANAF'', pentru ca aceasta să rămână o ''structură credibilă''.

Preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, a refuzat, joi, cererea ministerului Finanţelor de a-şi prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, alături de vicepreşedintele Mihai Gogancea-Vătăşoiu, drept "kafkian".

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi a vicepreşedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, după ce aceştia au fost puşi sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Diaconu şi Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, a transmis DNA. Preşedintele ANAF a stat miercuri circa o oră la sediul DNA.

sursa: mediafax.ro

Citit 1294 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2016 16:02

1 comentariu

 • postat de cetateanuL
  Joi, 11 Februarie 2016 19:27
  78.97.254.***
  ANAFUUL SA AFISEZE SEFII CORUPTII DIN INTERIOR , LISTA INCEPAND CU SEFUL SI SALARIILE ENORME PE CARE SI LE.AU FACUT TOTI DIN ACEASTA INSTITUTIE ,SI NU 100 DE LEI PE CARE UN AMARAT NU ARE CUM SA O PLATEASCA. DAR LA CUM SUNTEM DE INERTI SI ASTA VA TRECE FARA SA OBSERVAM SI ATUNCI DE CE NE MIRAM CA SE INTAMPLA ASTEA?//
  1
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.