Cisternă cu motorină, răsturnată pe DE 581

Cisternă cu motorină, răsturnată pe DE 581
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Circulaţia pe DE 581 a fost blocată încă de miercuri seară, din cauza unei cisterne care s-a răsturnat. La faţa locului a fost solicitat ajutorul unui echipaj de pompieri pentru a se asigura zona, deoarece cisterna era încărcată cu motorină. “Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi (ISU) a fost anunţat de producerea unui accident rutier. O autocisternă înmatriculată în Republica Moldova, încărcată cu 27 tone de motorină, s-a răsturnat pe Drumul European 581 Tecuci - Bârlad, pe raza localităţii Priponeşti”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Fiind vorba despre un eveniment rutier, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie. “Un şofer în vârstă de 28 de ani care se afla la volanul unei autocisterne, pe fondul neatenţiei, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ. Nu au fost victime în urma accidentului”, ne-a declarat cms. Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţia Rutieră împreună cu administratorul drumului au închis circulaţia pe acest segment de drum, traficul fiind deviat pe o rută ocolitoare. “Echipajele de pompieri militari împreună cu S.V.S.U. Priponeşti, asigură măsurile de limitare a scurgerilor de combustibil şi măsurile de prevenire a incendiilor în zona producerii accidentului”, a completat Eugen Chiriţă.

Joi dimineaţă, sub supravegherea pompierilor, combustibilul a fost mutat într-o altă cisternă, în condiţii de siguranţă. Apoi a fost eliberat carosabilul pentru a putea fi reluat traficul în acea zonă.  

În tot acest timp, circulaţia s-a desfăşurat fără probleme pe o variantă ocolitoare a drumului european.

Citit 2039 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2016 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.