Constatare a ANI/ Valentin Boldea, acuzat de incompatibilitate

Constatare a ANI/ Valentin Boldea, acuzat de incompatibilitate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Valentin Boldea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 februarie 2011 - 10 aprilie 2012. ANI îl acuză pe Valentin Boldea că a exercitat simultan cu funcţia publică de conducere de director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Galaţi şi funcţia de medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” şi a încălcat, astfel, dispoziţiile legale potrivit cărora "funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate […] în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice".

ANI mai adaugă că, potrivit legii, "persoana faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului".

De cealaltă parte, dr. Valetin Boldea ne-a declarat că nu a fost informat că va fi verificat şi nici nu i s-a cerut un punct de vedere.

Citit 2664 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 11:18