O gălăţeancă, în lupta pentru şefia DNA
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O gălăţeancă, în lupta pentru şefia DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Paula Nicoleta Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, şi-a depus candidatura pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)


După aproape 16 ani de magistratură, procuroarea Paula Nicoleta Tănase îşi doreşte să facă o schimbare în sistemul juridic din România. Motivaţia ei este foarte clară şi speră să reuşească să facă marea schimbare din justiţie. „Dacă un procuror nu reuşeşte timp de şase ani şi jumătate să determine aflarea adevărului într-o speţă în care există date certe şi verificate, îmi pun întrebarea ce poate face un contribuabil care s-ar afla într-o asemenea situaţie. Vorbesc despre această speţă pentru că este una de mare corupţie, în care sunt implicaţi magistraţi. Dacă se pot întâmpla astfel de lucruri înseamnă că sistemul judiciar nu este funcţional şi principiile de drept sunt profund lezate. Este nevoie de o schimbare. Este nevoie de un om onest, puternic, incoruptibil, pe care nimeni şi nimic nu îl poate opri în aflarea adevărului”, ne-a declarat Paula Nicoleta Tănase. Magistratul nu a dorit să discute despre lupta politică care s-a declanşat la nivel central în legătură cu postul de şef de la DNA: „Nu vreau să discut despre lupta aceasta. Am curajul necesar şi m-am înscris pentru acest post. Îmi doresc o independenţă reală pentru procurori, acesta fiind un lucru foarte important pentru mine”.

Cine este Paula Tănase şi ce realizări a avut în cei 16 ani de activitate puteţi citi în ediţia de mâine a "Vieţii libere".

 

Citit 2603 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2012 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.