Ploaie de SANCȚIUNI pentru ȘOFERII gălăţeni care NU au respectat o regulă de siguranţă în trafic

Ploaie de SANCȚIUNI pentru ȘOFERII gălăţeni care NU au respectat o regulă de siguranţă în trafic
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

943 de amenzi este numărul amenzilor date de poliţiştii de la Circulaţie, în cursul săptămânii trecute, mai mult de o zecime din totalul sancţiunilor fiind suportate de cei care au fost prinşi circulând pe raza judeţului Galaţi fără a purta regulamentara centură de siguranţă. În 159 de astfel de cazuri, agenţii rutieri au dat amenzi, la fel ca şi pentru 43 de şoferi depistaţi că vorbeau la telefon în timp ce conduceau.

58 de conducători auto au avut de suferit după ce au fost prinşi în trafic deşi nu aveau la ei documentele necesare pentru identificarea lor şi a maşinilor, 19 au de plată pentru că nu au folosit luminile de drum, iar 27 pentru că nu au acordat prioritate în intersecţii unde ar fi fost obligaţi să o facă. Surprinzător, doar cinci şoferi au picat testul radarului, fiind amendaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză. Valoarea totală a amenzilor aplicate în cursul săptămânii trecute depăşeşte suma de 190.000 de lei.

În paralel cu amenda, 54 de şoferi au fost nevoiţi să renunţe la permis, în timp ce 40 au predat certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

În şase situaţii, poliţiştii nu s-au limitat la a întocmi procese verbale de contravenţie şi au trecut direct la dosare penale. Două dintre cazuri au vizat persoane care conduceau deşi nu deţineau permis, în două situaţii cei aflaţi la volan erau în stare de ebrietate, iar în alte două ipostaze şoferii nu au vrut să dea probe biologice şi, respectiv, au condus o maşină neînmatriculată.

Citit 3902 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 03:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.