Un fenomen natural NEOBIȘNUIT a fost înregistrat la Galaţi

Un fenomen natural NEOBIȘNUIT a fost înregistrat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Prima zi a primăverii a adus un fenomen natural neobişnuit la Galaţi. Este vorba despre aşa-numita "ploaie murdară". Încă de la primele ore ale dimineţii, gălăţenii au observat că pe maşini se depusese un noroi fin, cu tentă cărămizie. Petele roşiatice au fost vizibile şi pe îmbrăcămintea albă sau pe cea deschisă la culoare, spre nemulţumirea celor care purtau astfel de haine.

"Am observat picurii cu impurităţi pe maşină, imediat ce am coborât în parcare. Am fost puţin nedumerit, pentru că abia dusesem maşina în urmă cu două zile la spălătorie", ne-a spus un taximetrist din Piaţa Centrală.

Specialiştii din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au explicat ce a stat la baza acestui fenomen neobişnuit. Este vorba despre un ciclon mediteranean care a trecut pe deasupra teritoriului ţării noastre, la mare altitudine. Ploaia care s-a format a preluat particulele de praf de origine sahariană, făcându-le să ajungă pe pământ.

Posibile probleme de sănătate

Dincolo de ciudăţenia fenomenului în sine, „ploaia murdară” are şi unele efecte nedorite asupra sănătăţii, atrag atenţia medicii. "Această ploaie murdară, la care se adaugă şi poluarea deja existentă în atmosferă, poate cauza probleme de natură respiratorie. Inhalarea particulelor grele, care se depun mai apoi în plămân, poate cauza nu doar afecţiuni pulmonare, ci şi manifestări alergice. Constatăm, oricum, în ultima vreme, o înmulţire a afecţiunilor alergice, începând cu rinitele alergice şi terminând cu forma cea mai gravă a alergiilor, astmul bronşic. Particulele din ploaie se depun pe toate suprafeţele şi pot pot purta şi germeni, apărînd un nou risc de îmbolnăvire", a precizat medicul de familie Valentin Boldea.

Imagini primite pe adresa Redacției

Acest fenomen meteo a fost înregistrat și în vestul țării, luni seară, în două oraşe: Arad și Timișoara, precum și în împrejurimile acestora, a relatat evz.ro. CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 11507 ori Ultima modificare Marți, 01 Martie 2016 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.