Unde veţi putea merge la FILM în Galați, din 2017. Un retailer străin ne pregăteşte un CINEMATOGRAF MODERN
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Unde veţi putea merge la FILM în Galați, din 2017. Un retailer străin ne pregăteşte un CINEMATOGRAF MODERN
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cinci săli de cinema, cu nu mai puţin de 700 de locuri, vor fi construite, în curând, la Galaţi * Investiţia se ridică la un milion de euro


Retailerul francez Auchan se pregăteşte să construiască, la Galaţi, un cinematograf modern, investiţie estimată la aproximativ un milion de euro, pentru care a făcut, în urmă cu două-trei săptămâni, şi primul pas concret. Reprezentanţii Immochan România, divizia de dezvoltare imobiliară a Auchan, au depus la Primărie documentaţia necesară eliberării certificatului de urbanism, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, Tatian Diaconu, directorul general al Immochan România.

„Dorinţa noastră este de a aduce în Galaţi, în acest centru comercial, câteva săli de cinematograf. Motivaţia noastră principală este legată de faptul că în Galaţi, în momentul acesta, din câte am văzut la televizor, există doar o sală de cinematograf, dacă nu mă înşel, însă, pentru un oraş de 300.000 de locuitori, pare totuşi destul de puţin. Nu este simplu, pentru că ne găsim într-un centru comercial care nu a fost pregătit pentru o astfel de infrastructură. Am identificat deja posibilităţile reale. Vorbim de un potenţial de cinci săli de cinematograf, cu o capacitate de 700 de locuri, şi trebuie să ştiţi că, în acest moment, suntem deja cu planurile, din punct de vedere tehnic, deja făcute, şi urmează să depunem actele spre autorizare, în perioada imediat următoare”, a precizat Tatian Diaconu.

Directorul general al Immochan România a precizat că speră ca lucrările să fie demarate, cel târziu, în luna august a acestui an. Conform celui mai optimist scenariu, retailerul francez ar putea finaliza lucrările în luna decembrie, însă, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, anul viitor, de Paşti, gălăţenii vor putea merge într-un cinematograf modern, a promis Tatian Diaconu. „Mi-e greu acum să vă fac o promisiune asupra momentului când vom deschide, cu precizie. Aş prefera să vă fac promisiunea, acordându-mi totuşi un termen de graţie, să vă spun că la Paştele viitor vom vedea împreună un film. Evident, dorinţa noastră ar fi să împingem lucrurile spre luna decembrie, dar îmi rezerv această perioadă de graţie pentru că, vă repet, suntem într-o clădire care nu a fost pregătită pentru aşa ceva şi în care vor exista nişte lucrări de îmbunătăţire a structurii pentru a putea suporta acele gradene care susţin scaunele. În momentul în care vom începe decopertarea pe zonele respective, vom şti exact cât de profundă este intervenţia pe care o vom face”, a completat acesta.

Prezent la conferinţa de presă, primarul Marius Stan şi-a luat angajamentul că va avea grijă ca procedura ce ţine de autorizaţii să nu fie întârziată din cauza birocraţiei. „Ne angajăm să livrăm autorizaţiile în regim de urgenţă. Avem şi taxe de urgenţă.  Cu siguranţă, un investotor atât de important nu va sta 30 de zile să primească autorizaţie sau să i se spună că trebuie să mai aducă o hârtie şi să urmeze alte 30 de zile de aşteptare. Suntem în campanie, sunt convins că unii mai au şi alte butoane pe-acolo, printre funcţionarii noştri, dar eu pot să promit doar că voi supraveghea îndeaproape, odată cu depunerea documentelor, să se obţină toate semnăturile. În condiţii legale, evident”, a puctat edilul.

Cele cinci săli de cinema vor fi construite în incinta centrului comercial, pe partea stângă, pe porţiunea cuprinsă între intrare şi Jysk.

Citit 15471 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.