DETALII ȘOCANTE ale tragediei de la Slobozia Conachi. Şoferul NU AVEA PERMIS de conducere
Foto: Sursa foto: GSDG

DETALII ȘOCANTE ale tragediei de la Slobozia Conachi. Şoferul NU AVEA PERMIS de conducere
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

UPDATE, joi, 26 mai: Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, din Griviţa, s-a urcat la volanul unui bolid pe o ploaie torenţială şi a rulat nebuneşte, până s-a ciocnit frontal cu o altă maşină

La aproape 12 ore de la producerea cumplitului accident rutier de la Slobozia Conachi, în urma căruia un tânăr în vârstă de 26 de ani a murit, anchetatorii au putut formula un punct de vedere care să explice, cât de cât, circumstanţele tragediei. De la poliţiştii rutieri, am putut afla că cel care şi-a pierdut viaţa în impact era pasager într-una dintre maşini, un BMW, la volanul căreia se afla un griviţean de 41 de ani. Bărbatul, fără un permis de conducere valabil emis de autorităţile române, nu a ţinut cont de faptul că era întuneric şi turna cu găleata şi a pornit nebuneşte spre Galaţi. Nu a reuşit să iasă din Slobozia Conachi, pentru că, într-o curbă, i-a tăiat calea unei alte maşini.

“Cel aflat la volan nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv curbă şi carosabil umed, urmare a ploii torenţiale, a derapat, după care a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus din sens opus de un tânăr de 27 ani din Galaţi”, precizează cms. Şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În urma impactului, pasagerul şoferului vitezoman a murit din cauza leziunilor extrem de grave, el nemaiputând fi resuscitat de medicii de la echipajele de urgenţă. Conducătorul BMW-ului precum şi cel aflat în cealaltă maşină, un Opel, dar şi pasagerul acestuia din urmă, au fost răniţi şi aduşi la Spitalul de Urgenţă pentru îngrijiri medicale.

Pericol public

Ceea ce îi dă calitatea de şofer griviţeanului ale cărui manevre au omorât un om şi au rănit alţi doi este doar faptul că se afla la volan în momentul impactului, deoarece poliţiştii au stabilit că acesta nu deţinea permis de conducere. Pe lângă aceasta, el este cercetat pentru încă alte două infracţiuni.

“Poliţiştii Biroului Rutier au întocmit dosar de cercetare penală faţă de conducătorul auto de 41 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, luându-se faţă de acesta măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 ore”, completează reprezentantul Poliţiei Galaţi.

Bărbatul urma să fie prezentat instanţei ieri, 26 mai, cu propunere de arestare preventivă.


TRAGEDIE pe un drum din Galaţi

Un tânăr a MURIT şi alte trei persoane au fost RĂNITE într-un ACCIDENT RUTIER

Teribilul eveniment rutier a avut loc marţi seara, 24 mai, pe o ploaie torenţială, între un autoturism BMW şi un Opel, în apropierea localităţii Slobozia Conachi. Puţinele informaţii privitoare la tragedie arată că în urma impactului devastator dintre cele două maşini, un tânăr de 26 de ani, aflat în BMW, şi-a pierdut viaţa, în timp ce alte trei persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 42 de ani au fost rănite.

Am fost solicitaţi să intervenim la un accident de circulaţie cu patru victime. Una dintre acestea, un tânăr, se afla în stare extrem de gravă şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Celelalte trei victime, toate cu leziuni, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă pentru îngrijiri medicale", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Poliţiştii rutieri şi procurorii sunt, oficial, în anchetă, fapt pentru care nu au putut formula un punct de vedere cu privire la circumstanţele în care s-a produs accidentul şi la posibilele cauze.

În măsura în care anchetatorii vor face publice date cu privire la tragedie, vom reveni cu amănunte.

Citit 45507 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2016 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.