Avarie pe Strada Lacului

Avarie pe Strada Lacului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doamna Anica Filip ne-a sesizat ieri dimineaţă faptul că pe Strada Lacului (din zona Parcului CFR): „Sunt probleme mari cu canalizarea, curge apa pe stradă, casele au probleme cu tasarea şi au fost săpate nişte gropi pentru repararea canalizării, dar nu s-a rezolvat nimic şi din gropile respective izvorăsc pâraie”.

Discutând cu doamna Filip, am mai aflat că acea conductă de canalizare a fost montată pe stradă în urmă cu trei ani, că firma din Brăila care a realizat lucrarea n-a montat racordurile individuale în canivouri (un gen de „tunele tehnice”) şi din acest motiv traficul auto le-a avariat şi acum apa reziduală ajunge în pământ.

De asemenea, doamna Filip ne-a mai informat că tot ieri (ca urmare a sesizării pe care făcut-o şi la Primărie), o comisie alcătuită din mai multe persoane a venit la faţa locului „dar n-a rezolvat nimic”, acesta fiind  motivul pentru care ulterior a solicitat ajutorul ziarului.

Ca să lămurim care sunt cauzele infiltraţiilor de pe strada Lacului, am discutat cu Miţa Lăcătuşu, şeful Biroului Investiţii din Primărie.

„Chiar astăzi am fost pe strada respectivă. Într-adevăr, există o problemă cu nişte racorduri, dar nu la conducta de canalizare, ci la cea de alimentare cu apă. Branşamentele nu au fost realizate corect şi au cedat nişte coliere. Lucrarea fiind în perioada de garanţie (a fost finalizată anul trecut), s-a luat legătura cu SC Apă-Canal pentru golirea conductei şi înlocuirea colierelor”.

„Deja se lucrează şi chiar nu înţeleg pressingul doamnei care a sesizat şi „Viaţa liberă”, deşi a putut constata că situaţia nu a fost ignorată.  Firma care a realizat lucrarea nu este din Brăila, ci din Galaţi, respectiv SC Construcţii Feroviare”.

„De asemenea, precizez că nici racordurile la conducta de apă nu se montează în canivouri şi asta vă poate confirma orice constructor. În orice caz, s-au făcut fotografii la faţa locului pentru a nu avea surpriza că acestei avarii i se vor atribui efecte exagerate” ne-a declarat Miţa Lăcătuşu.

Lăsând la o parte neconcordanţele dintre informaţiile primite de la reclamantă, relevate de funcţionara Primăriei, aşteptăm ca şi doamna Filip, rezolvarea grabnică a situaţiei semnalate.

Pentru Primărie, o situaţie de anul trecut poate fi „recentă”, pentru cine stă pe strada Lacului jumătate de an să fie şi tot e timp, nu glumă!

Citit 756 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.