ITM Galaţi VERIFICĂ FIRMELE din sectorul energetic

ITM Galaţi VERIFICĂ FIRMELE din sectorul energetic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul accidentelor de muncă din sectorul energetic a crescut constant, în ultimii ani, în România. Dacă în 2007, la nivel naţional, au fost înregistrate 114 astfel de incidente, în 2014 numărul lor a crescut la 166. Este o situaţie îngrijorătoare, atrag atenţia instituţiile în domeniu, având în vedere faptul că, spre deosebire de alte domenii de activitate, afecţiunile suferite de lucrătorii din sectorul energetic, ca urmare a accidentelor de muncă, tind să fie mult mai grave, astfel de evenimente finalizându-se, nu de puţine ori, cu pierderea vieţii lucrătorilor.

Pornind de la aceste constatări, Inspecţia Muncii din România declanşează o acţiune de monitorizare şi verificare a modului în care unităţile de profil respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi a modului în care sunt implementate de către angajator, la locul de muncă, măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă.

În consecinţă, în perioada iulie-noiembrie, şi în judeţul Galaţi, Inspectoratul Teritorial de Muncă va desfăşura astfel de acţiuni.

Citit 1223 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iulie 2016 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.