Proteste la latitudinea judecătorilor

Proteste la latitudinea judecătorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecătorii gălăţeni s-au împărţit în mai multe tabere privind protestele începute pe 9 iulie. La Curtea de Apel, începând de ieri, şedinţele de judecată se vor desfăşura după orarul normal, începând cu ora 8,30.

„Noi am hotărât la nivelul instanţei că cel mai bine este să intrăm la program. Vom continua protestele, dar după ce se va încheia vacanţa judecătorească. Oamenii nu au nicio vină şi nu vrem să îi facem să aştepte pe holuri. Dacă nu se va rezolva nimic până la finele vacanţei, vom continua forma de protest aleasă de noi”, ne-a declarat doamna Mariana Ghena, preşedinta Curţii de Apel Galaţi.

Tot domnia sa ne-a explicat şi situaţia de la celelalte două instanţe gălăţene. „La Tribunal, în Colegiul de Conducere s-a hotărât ca fiecare judecător să decidă dacă mai protestează sau nu. Deci, fiecare judecător poate sau nu amâna ora de începere a proceselor”.

„La judecători în schimb, s-a decis că nu se renunţă la forma de protest. Astfel, cei care au procese la Judecătorie trebuie să ştie că acestea vor începe după ora 12,00, dar nimeni nu va veni degeaba în instanţă. Judecătorii vor începe de la ora 12,00 judecarea dosarelor, dar nu vor părăsi sala de judecată până nu vor lua în discuţie şi ultimul dosar programat pentru şedinţa respectivă”.

La Judecătorie, nu numai magistraţii protestează, ci şi personalul auxiliar. Astfel, justiţiabilii care au treabă la arhive şi la biroul de relaţii cu publicul vor putea obţine informaţii de la aceste birouri marţea şi joia între orele 12,00 şi 14,00 şi nu între 9,00 şi 12,00, aşa cum prevede programul de vacanţă.

Citit 795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.