Distracţie până în miez de noapte. Petrecere de pomină la Şiviţa, de ZIUA SATULUI
Foto: Foto Florin Matei

Distracţie până în miez de noapte. Petrecere de pomină la Şiviţa, de ZIUA SATULUI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Muzică pe toate gusturile, dansuri, distracţie, voie bună şi un foc de artificii spectaculos. De asta au avut parte luni, 15 august, localnicii din Şiviţa (comuna Tuluceşti), care au sărbătorit Ziua Satului. Aproximativ 2.000 de oameni, de toate vârstele, au lăsat deoparte problemele de zi cu zi şi s-au distrat pe cinste, până la miezul nopţii, cântând alături de artişti consacraţi şi încingând hore, chiar în inima satului. Petrecerea organizată de autorităţi pentru localnici a început în jurul orei 18,00 şi s-a încheiat după miezul nopţii, cu un concert susţinut de Free Deejays.

Pe scena amplasată lângă Căminul Cultural au mai urcat Doina Covurluiului, Doiniţa Covurluiului, Maria Constantin, Ionuţ Dolănescu şi Liviu Guţă. Prezent la sărbătoarea satului, alături de maestrul Paul Buţa (de altfel, cei doi au şi deschis spectacolul, intitulat "Şiviţă, vatră cu dor"), primarul din Tuluceşti, Petrică Bratu, i-a asigurat pe oameni că va depune toate eforturile pentru a transforma comuna în una europeană.

„La Tuluceşti sărbătorim de Rusalii, iar la Şiviţa, având în vedere că, pe 15 august, este şi hramul Bisericii, sărbătorim Ziua Satului. Este o comună mare şi ar fi fost păcat să nu organizăm spectacole în ambele locuri. O dată pe an merită şi oamenii să uite de grijile cotidiene şi să se încarce pozitiv. Le urez sănătate, în primul rând, că ştiţi cum este, dacă avem sănătate le facem pe toate. Le doresc mulţi ani, chiar dacă se spune că de Adormirea Maicii Domnului nu se fac astfel de urări. Însă este ziua satului. Să aibă încredere că ceea ce am spus în campanie o să şi fac. Eu nu am vorbit foarte mult, sunt mai scump la vorbă, dar ceea ce am spus am făcut. Vom face tot ce depinde de noi pentru a face din Tuluceşti o comună la standarde europene”, le transmite primarul sătenilor.

Citit 3867 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2016 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.