POLIȚIA veghează la siguranţa cetăţenilor. AMENZI de sute de mii de lei şi INFRACTORI PRINȘI în flagrant
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

POLIȚIA veghează la siguranţa cetăţenilor. AMENZI de sute de mii de lei şi INFRACTORI PRINȘI în flagrant
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)


Poliţiştii gălăţeni au continuat şi în această săptămână activităţile de prevenire şi combatere a activităţilor ilicite, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică şi respectarea regulilor de circulaţie. Astfel, în perioada 19-25 august, poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea  criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au acţionat, în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legii.

În această perioadă, la nivelul judeţului Galaţi au acţionat  zilnic 226 de poliţişti cu 114 autospeciale, care au constatat 170 de infracţiuni, fiind prinşi în flagrant 23 autori, unul dintre ei fiind reţinut.

Şi poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie, verificând respectarea regulilor de circulaţie şi adaptarea conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reţinut 32 de premise de conducere, din care şase pentru consum de alcool, două pentru depăşirea vitezei legale, iar celelalte pentru alte abateri şi au retras opt de certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au intervenit la 336 evenimente, din care 275 sesizate prin 112, iar celelalte aduse la cunoştinţa poliţiştilor prin alte mijloace de sesizare.

În zonele de acţiune s-a folosit un total de 67 de patrule pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, fiind folosite şi patrule mixte cu sprijinul jandarmilor, poliţiei de frontieră şi de la alte structuri.

Pe parcursul derulării acţiunii, poliţiştii au aplicat 1.140 de sancţiuni contravenţionale, 201 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 12 pentru fapte de natură economică şi 886 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, iar celelalte, sancţiuni la alte acte normative, valoarea amenzilor aplicate fiind de 289.757 de lei.

"Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, adoptate de Poliţia Română, şi-au atins scopul", ne-a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 1835 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2016 20:49

5 comentarii

 • postat de Adrian
  Luni, 29 August 2016 12:52
  82.145.220.***
  Ziarul Scânteia după 26 de ani )))) Faceți va rog un sondaj sa vedem cum apreciază gălățenii serviciile miliției.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Adi de la zGalati
  Luni, 29 August 2016 11:05
  82.29.35.***
  Mai laudarosilor
  1
  1
  Raportează
 • postat de Bula
  Luni, 29 August 2016 09:57
  82.137.12.***
  Bravo. Astfel de actiuni trebuiesc zilnic, mult mai dese.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 29 August 2016 09:45
  79.116.106.***
  226????? Adica un politist la 100 de locuitori? HA! Inainte erau 700 de politisti locali si cat de cat se vedeau... cand au injumatatit si din ei... gata!... iar acum veniti cu laude de 226... este o gluma proasta cred! Eu n-am vazut politisti patruland DE 6 ANI! Intrebati cati hoti sunt in oras
  in ultimii ani!
  2
  6
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Luni, 29 August 2016 08:22
  5.13.180.***
  Buey,ma lasi cu gasca asta de ciubucari care-si spun Politie? Au facut o singura arestare si gata,au starpit infractionalitatea? Cate retele de trafic de carne vie si cate de trafic de droguri au desfiintat? Niciuna! Si e plin de plangeri la politie de parinti care nu-si gasesc fetele iar la urgente noapte de noapte e plin de drogati! Ce fel intervin cei de la circulatie cand noaptea,mai ales in week-end, e haos in traficul din oras? Cu motociclisti care fac cascadorii si cocalari cu statii de amplificare care fac discoteci in aer liber la semafoare? Chiar nu va e rusine sa iesiti sa va laudati cand pentru un pumn de parale musamalizati infractiunile ?
  2
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.