ÎNCEPE ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Elevii vor fi instruiţi să respecte legea

ÎNCEPE ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Elevii vor fi instruiţi să respecte legea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mare parte a activităţilor poliţiei în "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii" se va concentra în preajma unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi


Mai multe şcoli generale şi licee, atât din municipiul Galaţi, cât şi din judeţ vor constitui, în intervalul 26-30 septembrie, polii unde se va derula acţiunea de prevenire a poliţiei Galaţi privind instruirea tinerilor în spiritul respectării legii.

De la elevii cei mai mici până la adolescenţii care în curând vor trece pragul majoratului vor putea afla cum să nu devină victime sau infractori, cum se pot proteja de cei care încalcă legea şi nu în ultimul rând, care sunt consecinţele care decurg din comiterea de infracţiuni.

Alături de elevii de toate vârstele, în planurile poliţiei pentru această săptămână se află şi alte categorii considerate "cu risc ridicat", precum vârstnicii, predispuşi îndeosebi la a deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune, dar şi participanţii la trafic, mai ales şoferii.

Planul activităţilor este următorul: ziua de luni, 26 septembrie, este destinată prevenirii delincvenţei juvenile, marţi, 27 septembrie se va face prevenirea victimizării minorilor, iar miercuri 28 septembrie, poliţiştii le vor explica gălăţenilor modalităţile în care pot evita sp devină victime ale escrocilor.

Ziua de joi, 29 septembrie, este alocată prevenirii infracţiunilor cu violenţă, îndeosebi a tâlhăriilor şi a agresiunilor din cadrul familiei, iar vineri, 30 septembrie, efectivele se vor muta în stradă, pentru lecţia de conduită rutieră.

Citit 1627 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2016 01:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.