Intervenţii şi ajutoare pentru sinistraţii din judeţ

Intervenţii şi ajutoare pentru sinistraţii din judeţ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Drumul Naţional 25, Galaţi - Tecuci, rămâne închis. Şi asta pentru că apa adunată pe carosabil nu a putut fi evacuată în totalitate prin breşa realizată în digul Geru, pe malul drept, aferent localităţii Vameş, operaţiunea desfăşurându-se cu dificultate. Breşa, făcută controlat în urma hotărârii Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă, sub stricta supraveghere a reprezentanţilor SGA Galaţi, a fost lărgită până la 4,5 metri.

„În urma inundaţiilor din judeţul Galaţi, Inspectorul General al IGSU a venit în sprijinul ISU Galaţi pentru desfăşurarea activităţilor de diminuare a efectelor generate de ape. Astfel, au fost trimise forţe şi mijloace de la ISU BIF, ISU Buzău, Bacău, Vaslui, Brăila, Ialomiţa, Tulcea, Călăraşi şi USISU”, ne-a declarta căpitanul Cătălin Sion, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Aceeaşi sursă ne-a informat că în localităţile afectate au fost instalate şi funcţionază patru instalaţii de potabilizare a apei, în vederea asigurării necesarului pentru populaţie.

De asemenea, în urma solicitărilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Guvernul a trimis, în vederea distribuirii, 18.000 de litri de apă, 12.000 de conserve de carne, 15.000 de conserve pate de ficat, truse de igenă personală, pături şi saci de dormit. Ajutoarele au ajuns deja în comunele afectate, fiind descărcate cu ajutorul pompierilor, şi tot cu ajutorul lor vor fi împărţite populaţiei.

Tot pentru a limita efectele inundaţiilor, Direcţia de Sănătate Publică a distribuit medicilor de familie doze de vaccin antitetanos, dar şi dezifectanţi persoanelor care au avut de suferit din cauza apelor.

„În judeţul Galaţi se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor generate de inundaţii,  în comunele Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă, cu peste 200 de efective din cadrul IGSU, IGJR, IGPR, SVSU şi 100 de mijloace de intervenţie”, a conchis cpt. Cătălin Sion.        

Citit 5916 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.