Piaţa Calea Basarabiei | Nereguli şi amenzi pentru comercianţi

Piaţa Calea Basarabiei | Nereguli şi amenzi pentru comercianţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor, au verificat un număr de 31 de comercianţi care îşi desfăşurau activitatea în Piaţa Calea Basarabiei.

Cele mai multe nereguli constatate fac referire la folosirea cântarelor neomologate şi neverificate metrologic, neafişarea datelor de identificare şi a preţurilor practicate de către agenţii economici.

„În urma verificărilor din teren, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au aplicat 13 sancţiuni, în sumă de 2.600 de lei, pentru folosirea cântarelor neomologate şi neverificate metrologic. Amenzile au fost date în baza HCL 307/2006, art. 31, lit. G”, ne-a declarat Aurealia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Alte 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.900 de lei, au fost aplicate pentru neafişarea datelor de identificare şi a preţurilor practicate.

Trebuie precizat că, în primele nouă luni ale anului 2016, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au constatat un număr de 16 infracţiuni şi au dat 790 de sancţiuni contravenţionale. Suma totală a amenzilor aplicate de la începutul anului, pe acest domeniu de activitate, se ridică la peste 112.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii locali au confiscat, de la 105 persoane, marfă în valoare totală de peste 10.000 de lei.        

Citit 4360 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2016 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.